Harder efter endnu en pris: Vil vinde igen næste år

Den danske landsholdsangriber er en af de hotteste spillere i Damallsvenskan.

Pernille Harder har fået tre hæderspriser i 2015. Nu går hun efter at vinde dem alle sammen igen næste år. (Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye/dbufoto.dk)

Mens de danske fodboldherrer havde problemer med at styre svenskerne, så har de svenske kvinder problemer med at tøjle danske Pernille Harder.

Den blonde angriber fra Linköpings er torsdag blevet kåret som ligaens bedste spiller af den svenske spillerforening, så Harder nu kan prale af tre hæderspriser i år.

- Jeg havde en målsætning om at blive nomineret til priserne, og så har det bare fungeret som det skulle. Det har været en rigtig god sæson, siger Pernille Harder til DR Sporten.

Foruden spillerforeningens hæder som årets spiller er Pernille Harder også blevet kåret til årets angriber af det svenske fodboldforbund – og som den mest værdifulde spiller i ligaen. Det får hende til at drømme om endnu mere i fremtiden:

- Man kan altid sætte sig nye mål, og næste år vil jeg også gerne vinde de her priser. Jo bedre jeg bliver, jo højere bliver min målsætning også, og på et tidspunkt kan det være jeg går efter at blive nomineret som Europas og verdens bedste. Men der er jeg måske ikke helt endnu.

Hyldet til hockey

Pernille Harder modtog prisen i forbindelse med en lokal hockeykamp, hvor hun blev hyldet af både holdkammerater og tilskuere.

Især glæder den danske angriber sig over, at den seneste pris uddeles af med- og modspillere.

- Det havde været lidt træls, hvis jeg havde fået prisen som årets spiller i Damallsvenskan af forbundet og ikke af spillerne, så jeg er utroligt glad for at spillerne også synes at jeg har fortjent det.

Pernille Harder og Linköpings blev nummer fire i Damallsvenskan, mens hun rent personligt blev nummer to på topscorerlisten med 17 mål i 22 kampe.

Hendes sidste opgave i 2015 er landsholdets EM-kvalifikationskamp mod Slovakiet den 26. november. Det opgør kan følges direkte på DR3 fra klokken 18:45 og på P3 med optakt allerede fra klokken 18. Kampen starter klokken 19.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter