Harder igen næstbedst i verden: Slået på målstregen af norsk måltyv

Pernille Harder er verdens næstbedste fodboldspiller, mener fansene.

Pernille Harder er den næstbedste kvindelige fodboldspiller i verden ifølge BBC's brugere. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fodboldlandsholdets anfører Pernille Harder er en af verdens allerbedste fodboldspillere.

Og sidste år kunne hun bryste sig af at være den bedste i Europa, da hun fik prisen overrakt af det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Men verdens bedste er hun ikke endnu. Den titel har norske Ada Hegerberg, der fik beviset tidligere i år, da hun vandt den prestigefyldte Ballon d’Or akkurat foran Harder, der fik seks stemmer færre.

Og nu slår 23-årige Hegerberg igen Harder på målstregen.

I en afstemning på den britiske side BBC har fans fra hele verden valgt den norske bomber foran Pernille Harder – og dermed kan hun nu også glæde sig over at være 'BBC Women’s Footballer of the Year.'

Australiens stjerneangriber Sam Kerr tog sig af tredjepladsen, mens Japans Saki Kumagai og USA’s Lindsey Horan fulgte efter på fjerde- og femtepladsen.

Det er anden gang i karrieren, at Hegerberg bliver belønnet med denne pris, og det er noget, hun er lykkelig over.

- Det er en kæmpe ære at vinde den her pris for anden gang. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt fantastisk, siger nordmanden til BBC.

Ada Hegerberg fejrer sit hattrick og Lyons triumf i Champions League-finalen. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)

På trods af sin unge alder har Lyon-spilleren allerede imponeret stort på den internationale scene.

I weekendens Champions League-finale mellem Lyon og FC Barcelona smadrede Hegerberg konkurrenten inden for 16 minutter i første halvleg med et hattrick, og var dermed medvirkende til, at Lyon og Hegerberg selv vandt Champions League for fjerde år i træk.

Det er kun sket en gang tidligere i historien, at en spiller har formået at lave et hattrick i Champions League-finalen.

Det var den legendariske ungarske fodboldstjerne Ferenc Puskas, der scorede tre mål for Real Madrid i 1962 mod Benfica.

Hegerbergs tre mål i Champions League-finalen betyder, at hun nu har scoret 255 mål på klubplan i 254 kampe.

På landsholdet har hun formået at nette 38 gange i 66 opgør, men hun får ikke mulighed for at øge det antal lige foreløbigt.

Hegerberg valgte nemlig at sige stop på landsholdet efter Norges skuffende EM i 2017, da hun var utilfreds med det norske forbund og dets prioriteringer.

Dermed kommer fodboldfans ikke til at opleve verdens bedste fodboldspiller til sommerens VM-slutrunde i Frankrig, hvor Norge ellers er kvalificeret.

Husk du kan følge alle VM-kampe på DR3 og DRTV fra den 7. juni til den 7. juli.

Derudover kan du se det danske landsholds testkamp mod England lørdag den 25. juli på DR1 fra klokken 13.45.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter