Harder nyder at være ledestjerne: ’De unge elsker at lære’

På træningsbanen i Algarve bliver der kigget på mange af de ting, som Pernille Harder gør.

Pernille Harder hyldes for titlen som 'Europas bedste fodboldspiller' sidste år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Pernille Harder er en af verdens bedste, kvindelige fodboldspillere.

Derfor er der ingen tvivl om, at den danske superstjerne har haft et trick eller to i støvlen, som de unge landsholdsangribere har luret af under træningsturneringen Algarve Cup.

Det fortæller Signe Bruun, der har fået sin landskamp nummer fire og fem ved træningsturneringen i Portugal.

- Hendes tilgang til fodboldspillet og den glæde hun altid har med ind på banen, kan jeg lære rigtig meget af. Samtidig bliver hun aldrig tilfreds. Det er også en vigtig evne at have som fodboldspiller, fortæller 20-årige Signe Bruun.

Ved Algarve Cup har angriberne Sarah Jankovska, Sara Holmgaard og Amalie Thestrup fået debut i landsholdstrøjen.

De unge lytter og lærer

Pernille Harder blev nummer to ved kåringen af Ballon d’Or, og sidste år kunne hun også kalde sig Champions League-finalist og topscorer i Tysklands bedste række.

Evnerne inde på fodboldbanen er derfor ikke til at tage fejl af, og hun ved da også godt, at de unge landsholdsspillere er lidt ekstra opmærksomme, når hun får bolden i fødderne.

- De unge lytter rigtig meget og elsker at lære. Jeg vil meget gerne give de ting videre, som jeg ved, jeg kan. Og det er en rolle, jeg godt kan lide at være i, siger Pernille Harder og slår fast, at læringen også kommer til hende, når hun kigger på de unge spillere.

- Vi hjælper hinanden med at blive bedre, når vi har afslutningstræning og træner taktik. Vi snakker sammen og bliver klogere på, hvordan vi kan gøre hinanden bedre. I Algarve har vi samtidig haft god mulighed for at prøve nogle forskellige opstillinger af. Det gør det også muligt, at vi alle sammen får snakket sammen, når vi står inde på banen, forklarer hun.

Danmarks sidste kamp ved Algarve Cup spilles i eftermiddag klokken 14.15.

Modstanderen er Skotland i et opgør, hvor der spilles om femtepladsen ved turneringen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter