Harders hædring fremtvinger respekt: ’Listen er den mest retvisende’

Pernille Harder er fredag blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller af The Guardian, og det er en meget anerkendt rangliste.

Danmarks Pernille Harder (C) efter en misbrugt chance i VM playoff-kampen mellem Danmark og Holland på Energi Viborg Arena, tirsdag 9. oktober 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Hun var utrolig tæt på at vinde Ballon d’Or, men fredag fik Pernille Harder så en stor anerkendelse ind af dørsprækken. Her kårede The Guardian nemlig den danske landsholdskaptajn til verdens bedste fodboldspiller efter en afstemning med 72 velansete folk i branchen.

Men hvad betyder så mest? Ballon d’Or er selvfølgelig den officielle kåring og har derfor en større betydning, men spørger man DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic, så skal Harder absolut ikke undervurdere sin kåring i The Guardian.

- Det her er en kæmpe anerkendelse af Pernille Harder, og jeg vil sige, at det er den mest retvisende liste over de bedste kvindelige fodboldspillere, forklarer Arnela Muminovic.

- Selvfølgelig er der mere prestige i at vinde Ballon d’Or og stå og posere foran hele verden med en guldbold som den første kvindelige fodboldspiller. Men den her liste er virkelig gennemført – og ikke kun vurderet af udvalgte journalister, som det er ved den kvindelige Ballon d’Or, siger hun.

Ved The Guardians afstemning er det både nuværende og tidligere spillere, trænere og journalister, som har afgivet stemmer. Blandt andre den landstræner Lars Søndergaard og den tidligere landstræner Nils Nielsen, der i dag styrer det schweiziske landshold.

- Hun er i min verden den bedste. Jeg kan ikke rigtig se nogle spillere, som gør en større forskel for sit hold, end hun gør, forklarer Nils Nielsen

- Hun har selvfølgelig et kæmpe talent, men det er også hende, som arbejder hårdest af alle. Hun har altid været villig til at arbejde virkelig hårdt for at udvikle talentet, og hun gør det stadig. Også selvom hun er i toppen af verdensfodbold nu, så er hun stadig den samme pige, der arbejder stenhårdt for at blive bedre, siger han.

Nils Nielsen lægger ikke skjul på af alle de spillere, som han har arbejdet sammen med, er Pernille Harder helt unik. Hun er den mest ambitiøse spiller, som han har mødt.

- Selv på dage hvor ikke alting lykkes for Pernille, så vil hun stadig være virkelig farlig og kunne afgøre kampen, når hun får muligheden. Og så vil hun altid arbejde hårdt. Du ser hende aldrig ikke arbejde for holdet, hun spiller på, siger Nils Nielsen.

Pernille Harder bragte Wolfsburg foran i Champions League-finalen. (Foto: GLEB GARANICH © Scanpix)

- Hun kan blive endnu bedre. Hun er allerede den bedste, men det er ikke ensbetydende med, at hun ikke kan blive endnu bedre. Det kræver bare endnu mere arbejde fra hendes side, men det er jeg egentlig ikke i tvivl om, at hun vil gøre, forklarer den schweiziske landstræner.

Pernille Harder vandt afstemning i det britiske medie med suveræne 201 point. Hver stemmeafgiver skulle give 40 point til deres nummer et, 39 til nummer to og så videre. Til sammenligning var Harder kun seks point fra norske Ada Hegerberg ved Ballon d’Or.

Facebook
Twitter