Herrelandsholdet tilbyder kvinderne hjælp: Afstår halv million

Herrelandsholdet tilbyder 500.000 kroner om året til kvindelandsholdet, hvis DBU vil give kvinderne samme rettigheder.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Danmarks A-landshold for herrer tilbyder at afstå 500.000 kroner om året fra DBU-aftale, som kan gå til kvindelandsholdet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen, der repræsenterer kvindelandsholdet, der forsøger at få en ny aftale på plads med Dansk Boldspil-Union.

Men man kræver samtidig, at DBU giver kvindelandsholdsspillerne samme rettigheder og aftalegrundlag som herrerne, lyder det med anfører Simon Kjær som afsender.

Kræver samme rettigheder

- Kvinderne skal ikke have dårligere rettigheder end os, fordi de er kvinder. Derfor tilbyder vi at afstå 500.000 kr. om året af vores penge med krav om, at DBU giver kvindelandsholdets spillere samme rettigheder som os.

Simon Kjær og holdkammeraterne på herrelandsholdet er klar til at bidrage til kvindelandsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Dermed bør fokus være fjernet fra både pengene og spørgsmålet om arbejdsgiver/lønmodtagerforholdet med denne løsning, der er identisk med vores aftalegrundlag, så man kan komme i mål med en aftale for kvinderne, siger Kjær.

Tidligt søndag morgen sendte Spillerforeningen et nyt udspil, som kunne lægge op til nye forhandlinger, efter lørdagens ditto brød sammen.

Men DBU afviste, at nye forhandlinger kunne komme på tale inden tirsdagens VM-kvalifikationskamp på udebane mod Ungarn.

DBU henviste til, at man havde tilbudt spillerne en midlertidig aftale, som de stadig var velkomne til at underskrive.

DBU afviser stadig nye forhandlinger

Det at herrelandsholdet nu har meldt sig på banen anerkender DBU, men det får ikke nye forhandlinger i gang, oplyser DBU's kommunikationschef Jakob Høyer.

- Det her handler ikke kun om penge, men også om principper. Vi nærmer os hinanden økonomisk og kunne måske nok nå hinanden, men vi vil ikke være arbejdsgivere. Det skal stå soleklart i den nye aftale, udtaler Høyer.

Danmark møder på tirsdag Ungarn på udebane i den første kamp i VM-kvalifikationsturneringen, og det er dermed uvist, hvilket hold landstræner Søren Randa-Boldt kan stille med.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk