Hollandske europamestre får fordoblet betaling i ny aftale

En ny aftale er indgået mellem det hollandske fodboldforbund og kvindelandsholdet.

Lieke Martens (th) kan roligt juble. De hollandske fodboldkvinder har nemlig landet en ny aftale. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Det var kun Holland, der stod i vejen for Danmark ved sommerens EM-slutrunde i kvindefodbold. Først i gruppespillet og senere i EM-finalen vandt Holland over Danmark og kunne lade sig krone som europamestre. Den præstation belønnes nu.

Ifølge det hollandske fodboldforbund, KNVB, er der indgået en ny aftale med kvindelandsholdet, hvori betalingen til spillerne fordobles. Det er helt fortjent, lyder det.

-Vores løvinder fortjener det bare. Det er en anerkendelse af den position, kvinderne har i dag. Det var også forbundets udgangspunkt. Men det sikrer også, at hollandsk kvindefodbold kan udvikle sig til et endnu højere niveau, siger KNVB-direktør Jan Dirk.

Hos spillerne vækker det naturligvis stor glæde, og den hollandske fodboldstjerne Lieke Martens er glad for den anerkendelse, der ligger i aftalen.

-Denne aftale giver en anerkendelse af det, vi har præsteret det seneste år. Udenfor banen er der en række perifere problemer, og jeg er glad for, at dette er blevet løst. Nu kan vi bare snakke fodbold igen og vise, hvor gode vi er på banen, siger Lieke Martens.

Det er ikke mere end et par uger siden, det danske kvindelandshold og DBU indgik en ny landsholdsaftale. Aftalen kom i hus efter langstrakte forhandlinger og en konflikt, der medførte aflysning af to landskampe – blandt andet et EM-revanche mod Holland i en testkamp.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk