Hvem skal være landsholdets målmand? Her er kandidaterne

Kvindelandsholdet i fodbold skal have ny målmand efter Stina Lykkes overraskende stop i rødt og hvidt.

Line Geltzer Johansen (tv), Naja Bahrenscheer (midten) og Maria Christensen (th) er tre af kandidaterne til at blive kvindelandsholdets nye målmand. (Foto: Grafik: DR Sporten © Scanpix/Simon Knudstrup)

Der lugter pludselig lidt VM hos det danske kvindelandshold i fodbold. Tirsdag bankede Danmark Ungarn med 5-1 og samtidig tabte Sverige højst overraskende til Ukraine. Dermed kan Danmark med sejr over Kroatien og Sverige i de sidste kvalifikationskampe selv booke plads til VM 2019.

Men efter den store sejr over Ungarn sprang der lidt af en bombe på stadion i Viborg. Den mangeårige landsholdskeeper Stina Lykke har valgt stoppe på landsholdet øjeblikkeligt, og det havde man næppe set komme, mener DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic.

- Nyheden må have været et stort chok for landstræner Lars Søndergaard, for Stina Lykke bliver rigtig svær at erstatte. Hun er en stabil målmand med masser af erfaring, og der findes nok ikke en direkte afløser lige nu, da dem der kommer tættest på har et godt stykke op til hende niveaumæssigt, siger Arnela Muminovic.

- Timingen er mærkelig, og den har vel taget alle med bukserne nede. Hun har måske overvejet at stoppe efter EM-succesen, men har så fortsat, og nu gør det så for ondt i kroppen, og det kan man ikke andet end at respektere. Men når hun spiller kampen i går, og holdet er så tæt på at kvalificere sig til VM, så kunne man godt have håbet, at hun lige kunne tage en eller to måneder mere – især fordi det bliver to kampe med et voldsomt pres, siger Muminovic.

Ingen oplagt afløser

Nu skal kvindelandsholdet ikke bare forberede sig på de to sidste VM-kvalifikationskampe, hvor slutrundebilletten kan komme i hus. Man skal også finde og integrere en ny spiller på en meget central plads.

- Lars Søndergaard må glæde sig over, at VM-chancen er vokset efter kampen mod Ungarn, men samtidig ærgre sig over ikke at have en klar målmand til de to sidste kampe. Det er måske ikke som at komme fra himlen til helvede, men det er en svær situation at stå i som træner efter en turbulent periode på kvindelandsholdet, siger Arnela Muminovic.

Ingen spillere lyser op som oplagt afløser for Stina Lykke, men Arnela Muminovic peger her på tre kandidater, der kan blive løsningen i det danske landsholdsmål.

De tre mulige kandidater

Naja Bahrenscheer, Ballerup Skovlunde Fodbold, 2 A-landskampe Har spillet under Algarve Cup, men er en meget spinkel målmand. Hun har været med omkring U-holdene og kender systemet. Stort talent, men nok ikke klar til at stå i en afgørende VM-kvalifikationskamp med fulde huse mod Sverige.

Maria Christensen, Fortuna Hjørring, 1 A-landskamp Nok den mest sandsynlige fremtidige afløser, men hun har været ude med en korsbåndsskade de seneste fem-seks måneder, så det er tvivlsomt, om hun bliver klar til kvalifikationskampene sidst i august og tidligt i september.

Line Geltzer Johansen, Avaldsnes (Norge), 3 A-landskampe Hun har før fået kampe for landsholdet, men det virker ikke til, at der har været meget tro på hende.

VM-kvalifikationskampene mod Kroatien 30. august og mod Sverige 4. september kan ses direkte på DR1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter