’Jeg er så ked af det på hendes vegne’: Nadia Nadim står foran lang pause efter alvorlig skade

Den danske landsholdsangriber Nadia Nadim er blevet korsbåndsskadet.

33-årige Nadia Nadim er denne sommer skiftet fra Paris Saint-Germain til Racing Louisville i USA's bedste fodboldrække. Nu venter en længere pause. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Hvad der kunne være endt som en stor fest inde på fodboldbanen er i stedet endt med en træls tur på tribunen.

Nadia Nadim kunne i morgen have spillet sin landskamp nummer 100 for Danmark, men nu må den danske landsholdsstjerne i stedet se holdkammeraterne trække i landsholdstrøjen uden hende, fordi hun lørdag rev det ene korsbånd over i en ligakamp for Racing Louisville.

Nadia Nadim står derfor foran en operation, mens hun også som minimum må melde afbud til landsholdets første seks kampe i VM-kvalifikationen, der spilles dette efterår.

Skaden kommer nemlig til at holde hende væk fra fodboldbanen resten af året, skriver Racing Louisville videre.

Alligevel forsøger hun at gå optimistisk til ’den triste situation’.

- Det kunne være værre. Det kan altid være værre, siger hun til klubbens hjemmeside.

- Jeg ved, at skader er en del af fodbolden, men timingen er skidt for både mig og holdet. Jeg har så meget på min tallerken lige nu – også med landsholdet. Men det er som det er. Livet forløber aldrig, som du forventer.

Nadia Nadim har spillet 99 landskampe for Danmark og lavet 38 mål.

Kommer til at savne Nadia Nadim

Derfor må det danske landshold finde alternative løsninger i offensiven, når Malta skal besejres i den første VM-kvalifikationskamp i morgen.

Samtidig betyder det at den danske anfører Pernille Harder må undvære sin efterhånden faste angrebsmakker på landsholdet.

- Jeg er så ked af det på hendes vegne, selvfølgelig også på vores som holds vegne, for hun er en vigtig spiller, men allermest på Nadias. Hun står foran sin landskamp nummer 100, og hun fortjener at få lov til at spille. Der er ingen, som fortjener at blive skadet, og jeg er virkeligt ked af det på hendes vegne.

- Men jeg er sikker på, at hun nok skal kæmpe sig tilbage, opnå sin kamp nummer 100 og score endnu flere mål for landsholdet. Indtil da finder jeg nogle andre legekammerater på banen.

Også landstræner Lars Søndergaard er ked af Nadia Nadims skade, som han kalder for 'kedeligt nyt'.

- Det er kedeligt især for Nadia Nadim, men også for landsholdet. Hun er en rollemodel og en nøglespiller hos os, og så scorer hun mål.

- Heldigvis har vi andre, der kan spille på hendes plads, og jeg håber selvfølgelig, at de kan træde i karakter og udvikle sig, så vi på sigt får endnu flere nøglespillere på holdet.

Du kan se Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Malta direkte på DR1 på torsdag fra klokken 17.30.

Facebook
Twitter