’Jeg har grædt de seneste tre døgn’: Corona ødelagde planlagt farvel for dansk landsholdsspiller

Kvindelandsholdets keeper Katrine Abel fik ikke den ønskede afsked i den rød-hvide dragt, og det har kostet mange tårer.

Katrine Abel fortalte mere om sit stop fra landsholdet i optakten til kampen mod Italien.

Der findes ikke en perfekt verden, og derfor findes det perfekte farvel heller ikke. Det er målmand Katrine Abel godt klar over.

Men selvom det perfekte farvel ikke findes, så var hun alligevel så tæt på det, som man nu kan komme det.

Da hun søndag proklamerede, at hun ville stoppe sin fodboldkarriere ved årsskiftet, så var der lagt op til det – på mange måder – perfekte farvel på landsholdet tirsdag aften, hvor hun skulle stå sin sidste kamp i rødt og hvidt i den sidste EM-kvalifikationskamp mod Italien på hjemmebanen i Viborg.

Men ønsket blev ikke opfyldt.

Katrine Abel måtte se kampen mod Italien hjemme fra stuen. (Foto: ©Anders Kjærbye © Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk)

I stedet måtte hun i al hast isoleres i sin egen lejlighed, da hun havde været i kontakt med landsholdets Simone Boye, der var blevet testet positiv for corona.

Derfor måtte hun se kampen mod Italien fra sin sofa – og det var på ingen måde det, som hun havde forestillet sig skulle ske.

- Jeg har grædt så meget de seneste tre døgn, at jeg har fået ondt i hovedet. Jeg har selvfølgelig været privilegeret, da jeg selv har kunnet sige farvel til landsholdet. Der er mange landsholdsspillere, der pludselig fra den ene dag til den anden ikke er det mere.

- Men på den anden side blev jeg ramt af, at det hele blev meget anderledes, end hvad jeg havde drømt om. På en måde har det måske været naivt af mig at tro på det, når det er en uforudsigelig verden, vi lever i for tiden med corona. Men det ramte mig hårdt, siger hun i et telefoninterview hjemme fra sin lejlighed i København.

Sagde farvel til holdet på video

Hun fik beskeden om, at hun ikke skulle være med i kampen mandag. I første omgang opfattede hun ikke, at hun skulle isoleres. I stedet bekymrede hun sig om sin holdkammerat og ven Simone Boye, der var blevet konstateret med covid-19. Men så gik det op for hende. Drømmen om den sidste landskamp på hjemmebanen brast.

Hun holdt i første omgang følelserne på afstand, pakkede sine ting og deltog i et virtuelt møde med resten af holdet. Hun havde forberedt en tale i forvejen, for meningen var, at hun skulle holde den kort før kampen på banen sammen med resten af spillerne, hvor hun kunne være tæt på dem, se dem i øjnene og fortælle, hvor meget de havde betydet for hende

Katrine Abel har været i sine følelsers vold, siden hun fik at vide, hun skulle isoleres for corona. (Foto: ©Anders Kjærbye © Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk)

I stedet skulle hun nu sige alt dette til en computerskærm, hvor hele truppen i forvejen var forvirrede over coronasituationen på holdet, hvor hele otte spillere og to ledere var blevet isoleret.

- Det var mega hårdt. Jeg havde jo forestillet mig noget andet. Jeg fik dog sagt, det jeg ville, men så snart jeg slukkede kameraet og mikrofonen, begyndte jeg at tude. Og det har jeg gjort siden da, siger den 30-årige målmand.

Selvom hun ikke fik lov til at spille kampen og være sammen med sine landsholdskammerater, så fik hun dog stadig en følelse af fællesskab under opgøret. Hun besluttede at se landskampen over Facetime sammen med Simone Boye og Stine Larsen, der begge var blevet isoleret på grund af corona – og på den måde følte hun ikke, at hun var helt alene.

- Det var faktisk ret hyggeligt, vi spiste pandekager og det hele gik fint. Indtil at pigerne efter kampen på banen tog vores trøjer på – os spillere, der ikke kunne være med i kampen. Der måtte jeg hoppe kortvarigt ud af vores Facetime-aftale og tude igen.

Fremtiden for holdet ser lys ud

Men det hele er ikke kun endt i tårer.

Katrine Abel følte også en enorm stolthed efter kampen mod Italien, hvor 20-årige Lene Christensen fik sin A-landsholdsdebut og leverede en fornem præstation. En præstation, som imponerede Abel hjemme fra sofaen, og derfor er hun også fortrøstningsfuld i forhold til fremtidens landsholdskeepere.

- Jeg har selv nået et punkt, hvor jeg ikke føler, jeg kan blive bedre. Det vil kræve nogle ofre i familie- og arbejdslivet, og det er jeg ikke villig til mere. Dette hold fortjener nogen, der vil gå den ekstra mil.

- Både Lene og Katrine (red. Larsen) er begge dygtige målmænd. Lene viste et enormt overskud og havde nogle fantastiske redninger. Jeg håber selvfølgelig, at spillerne og staben vil savne mig uden for banen, men på banen står afløserne helt klar. Det er dejligt for mig at vide.

Nu hvor du ikke skal være på banen mere, vil du følge holdet som en stor fan i stedet?

- Det er der ingen tvivl om, at jeg skal. Jeg kommer til at følge dem så tæt som muligt, og post corona er meningen, at de alle sammen skal krammes helt i stykker.

- Jeg har aldrig troet, at jeg ville blive nummer et på landsholdet, og jeg har heller ikke troet, at landsholdet skulle blive mit hold, hvor jeg har haft følelsen af at være i kontakt med alle spillere. Det har været en helt fantastisk rolle for mig at have på dette hold. Og jeg vil i den grad følge dem videre, siger hun.

Danmark spillede 0-0 mod Italien tirsdag aften. Landsholdet var dog sikret EM--pladsen før opgøret, men med resultatet sikrede de sig førstepladsen i gruppen.

Du kan gense højdepunkterne fra kampen i videoen herunder:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter