Jetlag sender Nadia Nadim tidligt hjem fra USA

For at undgå jetlag kommer Nadia Nadim hjem fra USA, før de andre spillere i landsholdstruppen møder.

Nadia Nadim jubler over en scoring mod Moldova i 4-0 sejren d. 22. oktober. (Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye/dbufoto.dk)

Når landsholdet skal samles forud for nøglekampen i EM-kvalifikationskampen mod Polen, er Nadia Nadim at finde i Danmark tre dage inden, resten af truppen møder ind til landsholdssamlingen. Årsagen er, at landstræner Nils Nielsen gerne vil undgå, at Nadia Nadim, der for nyligt er skiftet til amerikanske Portland Thorns FC, lider af jetlag, når kvinderne går på banen d. 7. april mod Polen.

- For at undgå jetlag kommer hun hjem tre dage inden, de andre spillere skal møde ind, så hun er et hundrede procent klar til kamp. Det er en fin aftale at lave med en amerikansk træner. Normalt er det jo ikke spillere fra den amerikanske liga, der er lettest at få fri til landskampe, men det er lykkedes rigtig fint med Nadia Nadim, siger Nils Nielsen.

Bedre udgave af Nadim

Selvom Nadia Nadim allerede er en af de absolutte profiler på det danske landshold, satser Nils Nielsen på, at det er en Nadia Nadim i langt bedre fysisk form, som han har til rådighed mod Polen.

- Hun er i gang med at bygge sin fysiske form op, så hun kan klare det ekstra pres, der er ved at spille så hårde kampe hver weekend. Der skal hun selvfølgelig have lagt noget på, og det er amerikanerne heldigvis rigtig gode til at håndtere. Så vi satser på, at hun kommer hjem i en endnu bedre udgave, end da hun spillede i Algarve cup, fortæller Nils Nielsen.

Nadia Nadim kom sidste år hjem fra et ophold i USA, hvor hun spillede for New Jersey-klubben Sky Blue. Et ophold, der affødte masser af succes og store oplevelser og kampe i benene.

- Sidst, hun var der over, kom hun hjem i meget fysisk fin stand og med masser af selvtillid, fordi hun havde succes derover. Man kan aldrig vide, om hun får succes igen, men sådan som hun spiller nu, så er chancen for det stor.

Dårlig form

De hårde fysiske kampe kan vise sig at være en stor bonus for Nadia Nadim personligt. Hun har nemlig ikke altid været lige god til at holde formen ved lige, forklarer Nils Nielsen.

- Hendes udfordring har altid været, at få sat det hele sammen til 90 minutter, fordi hun måske ikke altid har været i lige god form. Til gengæld har hun altid det høje niveau i sig. Hun kan stadig afgøre kampe, men hvis hun får noget lagt på rent fysisk, vil det alt andet lige gøre, at hun er farligere – i hvert fald over længere perioder af kampen.

(Foto: ©Anders Kjærbye © ©Anders Kjærbye/dbufoto.dk)

Dog mener landstræner Nils Nielsen ikke, at det kommer til at betyde, at Nadia Nadim kommer hjem som en bedre fodboldspiller. Hun kan nemlig allerede de fleste ting, som en fodboldspiller skal kunne. Opholdet kommer højt sandsynligt kun til at betyde noget for selvtilliden og fysikken.

- Det kan betyde noget for, hvor meget hun kan magte og lave i en kamp. Det er klart jo bedre fysisk hun har, jo flere gange kan hun også sætte sine gode sider i spil i løbet af en kamp, men jeg er ikke sikker på, at det kommer til at betyde så meget for, hvad hun rent faktisk kan spillemæssigt. Der kan hun faktisk det meste, vurderer Nils Nielsen.

Kampen mod Polen spilles i den polske by Tychy d. 7. april kl. 20.00 og kan ses på DR3 eller følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk