KARAKTERER De unge kræfter bidrog til en professionel sejr over Bosnien-Hercegovina

DR Sportens kommentatorduo Arnela Muminovic og Henrik Liniger deler karakterer ud til de danske landsholdsspillere efter torsdagens sejr.

Katrine Veje, Signe Bruun og Sofie Junge var alle med i den danske startellever. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Det danske kvindelandshold i fodbold marcherer videre i VM-kvalifikationen.

Torsdag blev det til femte sejr på stribe, da Bosnien-Hercegovina blev besejret med 3-0.

Landstræner Lars Søndergaard gav spilletid til flere relativt uprøvede navne i landsholdsregi i fraværet af blandt andre den sædvanlige anfører Pernille Harder, der er skadet.

Fraværet af den danske stjerne betød dog ikke det store i opgøret, hvor Danmark efter et kvarters spil var foran med to mål. Med sejren er der lagt op til en direkte duel om VM-kvalifikationsgruppens førsteplads, når Rusland på tirsdag mødes på den danske hjemmebane i Viborg.

DR Sportens kommentatorduo Arnela Muminovic og Henrik Liniger har delt karakterer ud til danskerne efter VM-kvalifikationskampen mod Bosnien-Hercegovina. Dyk ned i dem her:

Lene Christensen: 4

Lene Christensen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

- Den danske målvogter havde god foruseenhed og læste situationerne, når det var nødvendigt. Hun var ikke tvunget til en eneste redning, hvilket giver et 4-tal.

Rikke Sevecke: 4

Rikke Sevecke. (Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix) (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- I fraværet af Pernille Harder bar Rikke Sevecke anfører bindet. Hun leverede en solid indsats, men ikke var så dominerende, som hun plejer at være i spillet med bolden.

Stine Ballisager Pedersen: 10

Stine Ballisager. Foto: Sports Press Photo/SIPA/Ritzau Scanpix (Foto: Sports Press Photo © Alberto Sáenz Molina/SPP)

- Hun spillede med stor forudseenhed og vandt alle sine nærkampe. Hun var god i spillet med bolden, hvor hun med sine diagonalbolde var rigtig stærk.

Katrine Veje: 4

Katrine Veje. (Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix) (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- Veje var bedst i første halvdel af første halvleg, hvor hun også var meget med i den offensive del. Hun gik efterfølgende lidt ned i kvalitet sammen med resten af holdet.

Janni Thomsen: 4

Janni Thomsen (Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix) (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- Startede kampen rigtig godt, men faldt lidt mere ud af kampen, som den skred frem. Viste sig dog som et fint alternativ på den danske højrekant.

Sofie Junge Pedersen: 4

Sofie Junge (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

- Efter nogle stærke præstationer i de seneste kampe, var denne en svær én for hende. Hendes tekniske niveau var ikke så højt, som det plejer at være. Hun fik ikke sat sit aftryk på kampen.

Kathrine Kühl: 10

Kathrine Kühl. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

- Alt lykkedes ikke for hende, men hun er så dejligt rolig på bolden. Hun er 18 år gammel, spiller i den danske liga og går ind og tager ansvar. Hun løber de rigtige steder hen og åbner op for sine medspillere både med og uden bold. Kühl fik fjernet enhver tvivl om kampen med sit lynhurtige og meget flotte mål.

Sofie Svava: 7

Sofie Svava (Foto: Johnny Pedersen/Scanpix 2021) (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- Fik enormt meget at arbejde med på venstrekanten og meget lykkedes. En god kamp af Svava, der dog ikke var så dominerende som i de seneste kampe i dueller, driblinger og indlæg. Hun lavede mange indlæg, men der var ikke alle, der sad i skabet. Faldt lidt ud af kampen i anden halvleg.

Sanne Troelsgaard: 7

Sanne Troelsgaard (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

- Troelsgaard var involveret i rigtig meget på igen ny plads på holdet. I dag som angriber. Hun leverede en professionel indsats og tog det ansvar, der skulle tages.

Stine Larsen: 4

Stine Larsen (Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix). (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- Der blev arbejdet hårdt, men hun kom ikke frem til så meget. Hun forsøgte sig, men alt lykkedes ikke. Blandt andet de dybdeløb, som hun ellers plejer at være så god til, fungerede ikke i dag.

Signe Bruun: 7

Signe Bruun. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

- Hun kom frem til to afslutninger og scorede på den ene. Det var en svær kamp for hende som angriber, da hun ikke får så meget at arbejde med. Hun leverer det, der forventes af hende. Vigtigt, at den danske målmaskine fortsætter med at score.

Emma Snerle: 7

Emma Snerle (Foto: AZIZ KARIMOV © Ritzau Scanpix)

- Hun kom ind og scorede det mål, der cementerede den danske sejr. Snerle leverede en stabil indsats, hvor der var en del, der ikke lykkedes.

Sarah Thygesen: 7

- Imponerende indskiftning af en helt ung spiller til sin debut. Hun gik fuldstændig uimponeret til det og faldt godt ind i spillet og var i flere omgange farlig fra sin venstre kant.

Mille Gejl: UB

Luna Gewitz: UB

Caroline Møller: UB

Lars Søndergaard: 10

Lars Søndergaard. Foto: Johnny Pedersen (Foto: Johnny Pedersen © Ritzau Scanpix)

- Landstræneren var stærkt udfordret i fraværet af Pernille Harder og flere andre skadede spillere, men han fik løst opgaven flot og brugte også lejligheden til at se nogle af de spillere i truppen, der normalt ikke får så meget spilletid.

FacebookTwitter