KARAKTERER Én dansker overstrålede dem alle

Danmark vandt torsdag aften på imponerende vis 4-0 over Slovakiet i en kamp, der aldrig blev tæt.

Danmark - Slovakiet, EM kvalifikationskamp, kvinder, Viborg Stadion : Danmarks Pernille Harder (C) scorer til 1-0 (foto: Henning Bagger/Scanpix2016) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kvindelandsholdet leverede den hidtil bedste kamp i EM-kvalifikationen og det afspejler sig i karaktererne fra vores kommentator, Henrik Liniger, som følte sig godt underholdt på Energi Viborg Arena.

Stina Lykke Petersen 10 Det var ikke den travleste dag for den danske keeper, men de to gange, det for alvor brændte på, leverede hun klasseredninger. Sikker i afspillet og holdt imponerende nok nullet, selv om Danmark spillede sjældent offensivt.

Line Røddik 7 Den danske venstre back havde en stor andel i 1-0 scoringen og leverede flere gode offensive tiltag. Defensivt havde hun ikke de store problemer.

Janni Arnth 7 Sikker kamp af den danske midterforsvarer, der holdt sig til de defensive pligter, mens forsvarsmakkeren Simone Boye angreb lystigt.

Simone Boye 10 På papiret var hun midterforsvarer, men Simone Boye endte med at være en vigtig brik i det danske opspil. Især i anden halvleg leverede hun stærkt offensivt.

Julie Trustrup 7 Midtbaneslideren leverede en flot første halvleg, men blev skiftet ud som offer for en taktisk ændring i pausen.

Sanne Troelsgaard 7 Blæret hæloplæg til 1-0 målet og en rigtig angriberscoring til 4-0 i overtiden. Men det var langt fra alt der lykkedes for Troelsgaard, som for ofte forsvandt ud af billedet.

Theresa Nielsen 4 Godkendt kamp af den danske højre back, som dog ind imellem blev lidt låst i den danske taktik. Flot oplæg til 4-0 målet.

Pernille Harder 12 Efter en række halvbløde kampe strålede anføreren mest af alle. En forrygende kamp med masser af lækre tekniske detaljer, stort løbepensum og god fight. Det vigtige 1-0 mål toppede en fornem præstation.

Katrine Veje 4 Hun prøvede og prøvede, men langt fra alt lykkedes for venstrekanten. Indlæggene manglede lidt for ofte kvalitet, og den sidste skarphed manglede generelt.

Stine Larsen 4 Den stærke allround-spiller fik som angriber lagt godt pres på det slovakiske forsvar, men var ikke meget med i spillet. Brændte en stor mulighed i kampens første minut.

Johanna Rasmussen 10 Veteranen var lidt overraskende valgt til startopstillingen for første gang længe, men det viste sig at være en rigtig god ide. Løbestærk og altid spilbar i den velfungerende danske offensiv.

Nadia Nadim 10 Var overraskende vraget til startopstillingen, men det tændte åbenbart den karismatiske angriber. Efter mindre end et kvarter på banen havde hun scoret to gange og fortsatte kampen ud med at jagte alt. Ligner en starter på tirsdag mod Polen.

Line S. Jensen 4 Indskiftet i pausen og passede sine defensive opgaver fint, men fik sig ikke markeret voldsomt meget.

Nanna Christiansen 7 Kom på banen midt i anden halvleg med masser af energi og vilje.

Facebook
Twitter