KARAKTERER Flere flotte præstationer trods brændte chancer

Fem danske spillere skilte sig især ud i 2-0-sejren over Georgien, vurderer DR's kommentatorer.

Mille Gejl scorede Danmarks mål til 1-0. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Endnu tre danske point mod endnu en defensivt orienteret modstander. Men selv om resultatet mod Georgien blev det samme som i fredags mod Bosnien-Hercegovina, nemlig en dansk 2-0 sejr, så var det danske spil i denne kamp langt bedre.

Derfor er det også fine karakterer, som vores kommentatorer i Tbilisi Henrik Liniger og Arnela Muminovic deler ud til kvindelandsholdet.

Katrine Abel: 7

Katrine Abel spiller til daglig i Brøndby (arkiv) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Havde faktisk lidt mere at lave end i de seneste kampe, men stadig var det ikke nødvendigt med en egentlig redning for at holde målet rent. Kommunikerede igen fint med forsvaret.

Sanne Troelsgaard: 4

Sanne Troelsgaard med nummer syv på ryggen jubler over scoringen til 1-0. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Kom lidt langsomt i gang på en ny position som højre back. Det kneb med det offensive før pausen, men det var langt bedre i anden halvleg, hvor to store misbrugte chancer dog trækker ned.

Stine Ballisager: 10

Stine Ballisager styrede forsvaret sammen med Rikke Sevecke. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Endnu en stensikker kamp af midterforsvareren, som i dag også havde overskud til at deltage i offensive fremstød. Spiller sig mere og mere ind på en stamplads på holdet.

Rikke Sevecke: 10

Rikke Sevecke spillede hele kampen for Danmark. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Den anden halvdel af det sikre midterforsvar. Blev lidt mere udfordret af georgierne end forventet, men løste alle opgaver med bravour.

Sofie Svava: 10

Sofie Svava spillede hele kampen mod Georgien. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Flot kamp af Svava, som var evigt løbende og offensivt truende på venstrekanten. Fint oplæg til 2-0 målet.

Mille Gejl:10

Mille Gejl jubler over sin scoring til 1-0. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Gjorde hvad der passede hende på højrekanten. Tog en masse rigtige beslutninger og vigtigst af alt – scorede det danske 1-0 mål. Udskiftet i pausen med en skade.

Nanna Christiansen: 4

Nanna Christiansen spillede landskamp nummer 100 for Danmark. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Fik chancen fra start i sin landskamp nummer 100. Havde lidt indledende problemer i både nærkampe og pasningsspil, men spillede sig siden fint op.

Sofie Junge: 7

Sofie Junge spiller til daglig i Juventus. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Stort 7-tal til tilbagevendte Sofie Junge som var en vigtig motor på den danske midtbane. God i sit genpres og holdt fint tempo i spillet. Også flere fine fremlægninger i feltet.

Nadia Nadim: 7

Nadia Nadim forsøger sig fra distancen mod Georgien. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Spillede en plads, der er uvant for hende på landsholdet, men klarede sig fint med udgangspunkt i venstresiden. Ikke alt lykkedes, men meget gjorde, og hun viste også fint defensivt arbejde. Burde have scoret på en stor chance til sidst.

Pernille Harder: 7

Pernille Harder spillede en godkendt kamp tirsdag aften. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Arbejdsbetingelserne var hårde for den danske anfører, hvis kvaliteter også er kendt i Georgien. Markeringerne sad tæt på Harder, men med et arbejdsraseri fik hun alligevel skabt sig en nøglerolle i opgøret. Når Danmark blev farlige, var Harder hver gang med i opspillet.

Stine Larsen: 4

Stine Larsen var ny spiller i startopstillingen for Danmark i forhold til sejren over Bosnien fredag. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Fik chancen fra start i yndlingspositionen i angrebet og indledte med et fornemt oplæg til 1-0 målet. Fortsatte med hårdt arbejde, men der kom for sjældent det ønskede ud af anstrengelserne. Mistede lidt for mange bolde.

Nicoline Sørensen: 10

Nicoline Sørensen kom ind fra bænken og scorede Danmarks andet mål. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Indskiftet i pausen og spillede en fornem halvleg. Hun drev georgierne til vanvid med sit spil på højrekanten og kronede præstationen med en flot scoring til 2-0.

Lars Søndergaard: 10

Landstræneren var ikke altid lige tilfreds med spillet, selvom det blev til en sikker sejr i Georgien. (Foto: Zurab Kurtsikidze © Scanpix)

Fire udskiftninger i startopstillingen var overraskende, men hans beslutninger viste sig at være gode på banen. Kan ærgre sig over en for lille sejr, men den slags er det svært at gøre noget ved fra bænken.

Rikke Madsen: UB

Sara Trige: UB