KARAKTERER Forsvaret skraber bunden i middelmådig dansk kamp

Danmarks nye første målmand var holdets bedste i 2-1-nederlag til Holland

Danske Sofie Junge spillede en god kamp på den danske midtbane i 2-1-nederlaget til Holland. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

VM 2019 var i realiteten langt væk for Danmark, for Holland var bare bedst over de to kampe og går fortjent videre i playoff.

Danmarks indsats mod Holland var ikke decideret dårlig, men naturligvis heller ikke god nok, som vores kommentatorer Henrik Liniger og Arnela Muminovic viser i disse karakterer:

Line G. Johansen – 10

Målvogteren er med stor sikkerhed trådt ind på holdet efter Stina Lykkes karrierestop. Hun var chanceløs ved målene og havde både fine redninger, gode indgreb og god udstråling undervejs. Danmarks bedste i aften.

Theresa Nielsen – 4

Tilbød sig gang på gang på højrekanten, men blev i høj grad syltet af sine holdkammerater. Når hun fik muligheden, manglede der kvalitet. Defensivt lykkedes hun fint med at holde Lieke Mertens nede, og det redder 4-tallet hjem.

Simone Boye – 00

Indsats til dumpekarakter. Midterforsvareren, der lavede en kæmpefejl ved 1-1 målet og dermed lukkede Holland ind i kampen, virkede nervøs og usikker, både defensivt og offensivt. I de to kampe mod Holland har Boye været langt fra sit normale niveau. Fik en advarsel og blev udskiftet.

Janni Arnth – 7

Stabil præstation af midterforsvareren, som undgik store fejl og som især i anden halvleg placerede sig godt og fik stoppet hollandske kontramuligheder.

Katrine Veje – 10

Bedste danske markspiller, som markerede sig flot både offensivt og defensivt. Fik lukket helt ned for Hollands lyn-angriber van de Sanden og havde masser af overskud til at bidrage i angrebet. Ramte stolpen på et hjørnespark.

Sanne Troelsgaard – 02

Efter to blege landskampe var der mere af den ”gamle” Sanne Troelsgaard at se i aften. Hun er dog stadig langt fra at være den kampafgørende spiller, vi tidligere har set.

Nanna Christiansen – 02

Fik chancen fra start efter at have været bænket i det første opgør, men slog ikke helt til. Stor løbeindsats, men mistede for mange bolde og ofte gik det også for langsomt i opstillet.

Sofie Junge – 7

Igen en solid landskamp af Sofie Junge, som løb masser af skridt og som næsten altid var spilbar. Manglede at slå den helt rigtige aflevering, når muligheden bød sig, men alt i alt en fin indsats.

Frederikke Thøgersen – 02

Venstrekanten er og bliver ikke hendes favoritplads. Det var tydeligt at se i dagens kamp. Men hun blev heller ikke sat ordentligt i scene af sine holdkammerater, selv om der var muligheder for det, især i første halvleg. Et par gode aktioner efter pausen trækker op.

Pernille Harder – 4

Gav Danmark en drømmestart med sin solotur, der endte i straffespark, og den danske anfører levede fint op til sin hovedrolle på holdet, især før pausen. I anden halvleg faldt hun mere ud af spillet og to store afbrændere trækker ned.

Nadia Nadim – 4

Udnyttede sikkert det danske straffespark og var langt bedre i dag end i fredagens kamp – dog uden af ramme toppen. Nadim fightede, og der var flere gode detaljer, men nogen afgørende rolle fik hun ikke.

Karen Holmgaard, Rikke Sevecke og Nicoline Sørensen – UB på grund af for kort spilletid.

Lars Søndergaard – 4

Havde fået sat holdet fint op til kampen og givet sine spillere tro på, at det kunne lykkedes. Landstræneren holdt for længe fast i sin grundopstilling, selv om holdet manglede mål og chancer. Det blev aldrig til en stor offensiv satsning, som – indrømmet – også kunne have givet bagslag. Han mangler stadig den rigtige formel, som skal få holdet til at fungere 100% og slutter sit første år som landstræner med tre nederlag i træk.