KARAKTERER Hattrick-Harder holdt hof mod waliserne

Danmarks anfører var målfarlig og bidrog med mange gode detaljer. Se bedømmelserne af de danske spillere efter kampen mod Wales herunder.

(Foto: © Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix)

Kimen til en positiv stime er lagt, efter de danske fodboldkvinder tirsdag aften vandt sikkert 5-1 over Wales.

For med to sejre i to kampe, de første under den nye landstræner Andrée Jeglertz, topper Danmark sin pulje i Nations League-gruppespillet med maksimumpoint.

Indsatsen mod waliserne var helstøbt og godkendt, hvilket DR Sportens kommentatorer Henrik Liniger og Arnela Muminovic også honorerer i karaktererne til de danske spillere herunder.

Særligt den danske anfører imponerede.

Lene Christensen: 7

Lene Christensen. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- Det er en lille smule hårdt med et 7-tal, for Lene Christensen lavede ingen fejl, men hun blev heller ikke sat på de store prøvelser. Dejligt foruseende i sit spil og var chanceløs på det walisiske mål.

Simone Boye: 10

Simone Boye. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- En flot kamp af den danske midterforsvarer, som var sikker i alt, hun foretog sig, både defensivt og i opspillet. I det hele taget en flot kamp. Ligesom mod Tyskland viser hun virkelig sit værd for landsholdet i øjeblikket.

Stine Ballisager: 7

Stine Ballisager. (Foto: © Rick Rycroft, Associated Press)

- Var lidt udfordret, især i Wales' gode periode, men en godkendt kamp. Særligt mod slutningen havde hun nogle vigtige indgreb, som sørgede for, at spændingen ikke kom tilbage i kampen.

Sofie Svava: 7

Sofie Svava. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Endnu en rigtig god kamp af Svava, som for alvor er kommet tilbage på landsholdet. Hun havde gode løb på venstrekanten og gode indlæg, men lykkedes ikke med helt så meget som mod Tyskland forleden.

Katrine Veje: 4

Katrine Veje. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- Veje var bedst i Danmarks gode periode i første halvleg, hvor hun fik meget plads med bolden. I anden halvleg blev hun dog lukket mere ned og blev også mere udfordret af waliserne med blandet succes.

Frederikke Thøgersen: 10

Frederikke Thøgersen. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Thøgersen bød ind med en sjælden scoring og lavede assist til Harders 2-0 mål. Det var en gennemført god kamp af Thøgersen, der har fået stor tillid af Andrée Jeglertz og har grebet chancen i Janni Thomsens fravær.

Josefine Hasbo: 10

Josefine Hasbo. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Var en dynamo inde på den centrale midtbane. Hun løb og løb hele kampen og tacklede sig til en vigtig rolle i 2-0 målet. Hasbo var i det hele taget her, der og alle vegne.

Sanne Troelsgaard: 7

Sanne Troelsgaard. (Foto: © DAN HIMBRECHTS, Ritzau Scanpix)

- Igen viser Troelsgaard, at hun er en super spiller at have på bænken. Fik den sidste halve time og kom med både fysik og kvalitet og krydrede det med et flot hovedstødsmål.

Kathrine Kühl: 7

Kathrine Kühl. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- For anden kamp i træk var Kühl meget på bolden. Hun virker til at være en vigtig brik for Andrée Jeglertz' måde at spille på. Træffer langt de fleste gange de rigtige beslutninger, men kunne måske have været skarpere i enkelte situationer.

Sofie Junge: 4

Sofie Junge. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Junge var en af de danskere, der stod svagest i billedet. I første halvleg lavede hun en del småfejl, der tæller ind i den samlede bedømmelse. Viste dog med sin rutine, at hun formår at holde sammen på den danske midtbane.

Signe Bruun: 4

Signe Bruun. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- Var centimeter fra en forløsende scoring, men endte med at blive ligeved og næsten. Signe Bruun er blevet andetvalg efter Amalie Vangsgaard i startopstillingen og formåede ikke for alvor at vise, at det skal være anderledes.

Amalie Vangsgaard: 7

Amalie Vangsgaard. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- Fremprovokerede det straffespark, som satte Danmark i gang og imponerede med flere flotte detaljer. Kom dog ikke rigtig til afslutninger og blev ikke så kampafgørende som mod Tyskland.

Pernille Harder: 12

Pernille Harder. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

- Anføreren er for alvor tilbage på det danske landshold. Boltrer sig på positionen bag den forreste angriber og scorede tre flotte mål. Leverede derudover en masse fine detaljer. Det eneste minus er, at hun burde have socret et mål mere, men det ville næsten også være for meget at forlange.

Andrée Jeglertz: 10

Andrée Jeglertz. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Jeglertz må siges at have fået den perfekte start som dansk landstræner, men han fik også set sit hold være presset i første kvarter af anden halvleg. Formåede dog med sine udskiftninger at genfinde taktstokken i kampen. Spillerne ser ud til at trives under de idéer, han har implementeret i sin korte tid på posten.

Gennemsnit: 7,5