KARAKTERER Kun ét 12-tal i dansk storsejr

Sanne Troelsgaard får topkarakter, men ellers var det en blandet dansk indsats i Ungarn trods sejrens størrelse.

Det var langt fra alle de danske spillere, der strålede i storsejren over Ungarn. (Foto: Tibor Illyes © Scanpix)

Det endte lykkeligt for kvindelandsholdet, som tog det første VM-skridt med 6-1 sejren i Ungarn. Men bag cifrene gemmer sig en problemfyldt første halvleg, hvor det var nemt at se, at konflikten med DBU havde taget sin del af opmærksomheden i optakten til kampen.

I anden halvleg var klasseforskellen dog så klar, som den bør være, og karaktererne fra vores kommentatorer, Arnela Muminovic og Henrik Liniger, ligger da også i den pæne ende.

Stina Lykke – 7

Arbejdsløs i lange perioder, men viste styrken med to gode redninger i første halvleg. Var dog i samme halvleg tæt på at dumme sig på en aktion uden for feltet, som kunne være blevet kostbar.

Theresa Nielsen – 4

Var som de øvrige danskere i første halvleg underlig passiv. Masser af initiativ efter pausen, men fik ikke specielt meget ud af anstrengelserne.

Janni Arnth – 7

Godt at se den rutinerede midterforsvarer tilbage efter skade. Tog straks dirigentrollen i forsvaret og viste især efter pausen sin styrke i duelspillet.

Stine Larsen – 4

Havde en svær første halvleg med færre vundne dueller end normalt, og var heller ikke specielt skarp i pasningsspillet. Ingen problemer efter pausen og alt i alt en OK præstation.

Line Røddik – 7

Fornuftig kamp af venstrebacken, som var påpasselig offensivt og defensivt. Tog meget ansvar i anden halvleg og var med til at løfte holdet.

Maja Kildemoes – 4

Mange gode løb uden bold, men det gik ofte for langsomt, når hun faktisk fik bolden. Begik et dumt straffespark, men var omvendt med i oplægget til Danmarks straffespark. Udskiftet i pausen.

Sofie Junge – 10

En af de bedste danskere. Manglede støtte i 1. halvleg, men klarede det meste selv. I anden halvleg styrede hun midtbanen fuldstændigt, og virker til at være tilbage på niveauet fra før sin langvarige hovedskade.

Sanne Troelsgaard – 12

Svært at komme uden om topkarakteren, når man scorer hattrick i en kamp, hvor Danmark faktisk var presset. Især klassemålet til 2-1 sidst i en dårlig første halvleg var vigtigt. Tager stort ansvar på holdet.

Katrine Veje – 7

Masser af vilje og initiativ og i anden halvleg også målgivende afleveringer. Burde dog selv have scoret før pausen.

Pernille Harder – 10

Holdets vigtigste spiller viste sig igen som den, Danmark altid kan stole på. Et straffespark, en scoring og masser af gode offensive aktioner var med til at sikre storsejren.

Nadia Nadim – 4

I store perioder en god spilstation, men som angriber bliver man målt på mål: Og de manglede. Trods mange store chancer blev det kun til en fuldtræffer på straffe, og det er for lidt i en kamp som denne.

Nanna Christiansen – 7

Skiftet ind i pausen og tog ansvar fra start. Sikker på bolden og var en vigtig årsag til, at Danmark løftede niveauet i 2. halvleg.

Frederikke Thøgersen - UB

For lidt spilletid.

Nicoline Sørensen – UB

For lidt spilletid.

Søren Randa-Boldt – 10

Flot trænerdebut trods den absurde optakt til kampen. Lavede de rigtige justeringer, og fik skiftet ind på de rigtige tidspunkter. Kan være stolt over sig selv og sit hold.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve