KARAKTERER Publikum får topkarakter i kvindelandsholdets storsejr

DR's fodboldkommentatorer Henrik Liniger og Arnela Muminovic har fundet pæne karakterer frem til det offensive kvindelandshold, mens publikum får topkarakter.

Danmarks Nadia Nadim har scoret til 2-1 og jubler med Theresa Nielsen, Katrine Veje, Sanne Troelsgaard og Pernille Harder i kvalifikationskampen mellem Danmark og Ungarn på Viborg Stadion. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Som i alle gode eventyr skulle kvindelandsholdet så grueligt meget igennem, før det hele endte godt.

I en forrygende kulisse i Viborg kunne kvindelandsholdet juble over en 5-1 sejr over Ungarn og tog et stort skridt mod at sommeren 2019 ligesom i år bliver fyldt med fodbold-VM. I den anledning: Tak til Ukraine for sensations-sejren mod Sverige.

Vores kommentatorer Arnela Muminovic og Henrik Liniger uddeler karakterer til danskerne på banen – men for en gangs skyld også dem udenfor.

Publikum – 12

De 7.028 tilskuere skabte en fornem ramme om kampen. Allerede indmarchen gav gåsehud og viste, hvor store skridt dansk kvindefodbold har taget. For få år siden forærede DBU billetterne væk, men alligevel kom der ingen og så på. Og nu det her. Stærkt Viborg, stærkt Danmark.

Og så til spillerne:

Stine Lykke – 7

Igen helt stabilt af målvogteren, som havde en rigtig fin redning på Jakabfis skud og i flere situationer var forudseende mod de ikke ufarlige ungarere. Chanceløs ved målet i det, der ser ud til at blive hendes sidste landskamp. Hun efterlader et stort hul på holdet.

Simone Boye – 7

Havde lidt besværligheder i det defensive, men hendes hurtighed reddede hende i flere omgange. Fint mål til 3-1, som reelt afgjorde kampen. Stabil indsats.

Janni Arnth – 7

Arnth blev den lille mod ungarernes Jakabfi i to omgange ved målet, og de fejl trækker naturligvis ned. Men ellers så vi den vanligt sikre Janni Arnth i langt det meste af kampen.

Rikke Sevecke – 7

Som resten af forsvaret ind imellem i problemer mod Ungarn, men i dag viste hun mange fine offensive takter. Er trådt ind på holdet med maner og ligner en der har tænkt sig at blive i startopstillingen.

Theresa Nielsen – 10

Efter en lidt sløj indsats mod Ukraine viste den rutinerede back virkelig højt niveau. Energisk og aggressiv i sin kamp for at erobre boldene og med masser af gode gennembrud når hun så fik fat i den. Krydret med en super afslutning på målet til 4-1.

Nanna Christiansen – 10

Har virkelig fundet sin plads på holdet og boltrer sig på midtbanen, ikke mindst når bolden skal erobres igen efter et tab. Hun tager virkelig ansvar og er altid godt placeret på banen.

Caroline Rask – 7

Spillede en fin første halv time med mange boldberøringer, inden hun desværre måtte udgå med en hovedskade.

Katrine Veje – 7

Kæmpe arbejde og udfordrede konstant sin direkte modstander. Der mangler dog lidt for ofte det sidste for at tingene lykkes helt, men hun er stærkt på vej mod et 10-tal.

Nadia Nadim – 10

For anden kamp i træk var hun hjerteskærende tæt på et hattrick, men igen manglede den sidste skarphed. Det kan vi dog sagtens leve med, for med to mål og masser af afslutninger var hun en evig trussel mod ungarerne.

Sanne Troelsgaard – 7

Danmark skabte masser af chancer, men sært nok faldt næsten ingen af dem til Sanne Troelsgaard, som ellers plejer at være i centrum. Løste sin opgave fint, da hun blev sendt ned på den centrale midtbane, men ikke hendes mest mindeværdige landskamp.

Pernille Harder – 10

Startede som om hun ejede hele banen, men faldt senere lidt ud. Kom ikke til så mange chancer, men stod bag mange af dem, som Danmark fik. Endte (naturligvis) på måltavlen til sidst.

Frederikke Thøgersen – 10

Lynindskiftet for den skadede Caroline Rask og kom direkte ind og gjorde en forskel med assist til Nadims 2-1 mål. Fortsatte i anden halvleg med sine udfordringer og udnyttede sin hurtighed. Viser at der er god bredde i den danske offensiv.

Mie Jans og Karoline Smidt – UB på grund af for kort spilletid.

Lars Søndergaard – 10

Fik set, hvordan holdet reagerer i modgang og må være tilfreds med svaret. Fin indskiftning af Frederikke Thøgersen, som var med til at vende et truende nederlag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter