Klar til comeback: Landsholdsprofil tilbage efter lang pause

Brøndbys Nanna Christiansen er med igen på det danske fodboldlandshold efter længere tids pause.

Nanna Christiansen er klar til at gøre comeback på det danske landshold efter over et års fravær. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Når det danske kvindelandshold til marts skal spille Algarve Cup i Portugal, kan landstræner Nils Nielsen igen råde over en af profilerne i dansk kvindefodbold.

Brøndbys Nanna Christiansen er nemlig tilbage i truppen efter over et års pause fra landsholdet, hvor hun har ledt efter spillelysten, og den har hun i den grad fundet nu.

Profilen Nanna Christiansen er tilbage på det danske landshold, og hun er klar til at betale tilbage for udtagelsen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Jeg ser rigtig meget frem til at komme tilbage. Jeg havde brug for at få noget mentalt overskud. Jeg havde ikke rigtig overskud til at spille på landsholdet, så jeg valgte at prioritere klubholdet, og lysten er virkelig kommet tilbage nu.

- Jeg har udviklet mig rigtig meget i min tid væk fra landsholdet. Jeg er blevet stærkere mentalt, og så har jeg også udviklet mit spil, hvor jeg er begyndt at score flere mål. Så lige nu er fodbold det sjoveste i verden, og jeg glæder mig til at være med på landsholdet igen, siger Nanna Christiansen til DR Sporten.

Den 26-årige midtbanespiller, der i 2006 af DBU blev kåret til årets talent, har for nyligt klarmeldt sig, og de gode nyheder for Nils Nielsen kastede altså en øjeblikkelig udtagelse af sig.

En enkelt debutant

Foruden Nanna Christiansen comeback til landsholdet rejser der også en mulig debutant med til Portugal.

Den blot 19-årige Rikke Læntver Sevecke fra Brøndby står foran sin første kamp for det danske A-landshold, og hun har mulighed for at få sin debut, når Danmark indleder Algarve Cup den 2. marts mod Canada.

Sofie Junge fra det svenske storhold FC Rosengård og Brøndbys Stine Larsen er derimod skadede og ikke med i truppen.

Danmark er ved Algarve Cup i pulje med Canada, Island og Belgien.

Nils Nielsens trup til Algarve Cup kan ses nedenfor.

Målmænd: Cecilie Breil Kramer, Fortuna Hjørring og Stina Lykke Petersen, OB.

Forsvar: Cecilie Sandvej, SC Sand, Rikke Læntver Sevecke, Brøndby IF, Theresa Nielsen, Brøndby IF, Frederikke Skjødt Thøgersen, Fortuna Hjørring, Janni Arnth Jensen, Linköbings FC, Line Røddik Hansen, Olympique Lyon og Maja Kildemoes, OB.

Midtbane: Julie Trustrup Jensen, Brøndby IF, Katrine Veje, Brøndby IF, Mie Leth Jans, Brøndby IF, Nanna Christiansen, Brøndby IF, Simone Boye Sørensen, Brøndby IF, Line Sigvardsen Jensen, Fortuna Hjørring, Johanna Rasmussen, Kristianstads DFF og Pernille Harder, Linköbings FC.

Angreb: Lise Overgaard Munk, 1. FC Köln, Louise Lundsgaard Kristiansen, Brøndby IF, Nadia Nadim, Fortuna Hjørring, Sarah Dyrehauge Hansen, Fortuna Hjørring og Sanne Troelsgaard, Kolding Q.