KOMMENTAR Ingen fejltagelser, tak

Danmark bør være klar til EM næste sommer efter aftenens kamp mod Sverige, lyder vurderingen fra DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger.

(© Scanpix/DR Sporten)

Der er to scenarier, der kan udspille sig i Viborg i aften omkring kl. 20.50. Enten ser man en flok landsholdsspillere juble over EM-kvalifikation med sang, champagne og rød/hvide farver over det hele.

Eller også ser man en flok ængstelige spillere, der afventer resultater fra fjerne stadioner, for at finde ud af om jubelen kan bryde løs, eller om man skal ud i nervepirrende playoff-kampe for at indløse EM-billetten.

Jeg foretrækker naturligvis scenarie 1, og det bør også være dér, det ender. Med bare ét point er Danmark nemlig klar til den slutrunde, som svenskerne kvalificerede sig til allerede i torsdags.

Sverige er endda sikker på gruppens førsteplads, og den forskel i motivationsfaktor bør blive afgørende i aften: Danmark har EM at spille for – svenskerne kun æren.

Svækkede, men stærke svenskere

Let bliver det dog ikke mod en nation, som har gjort rent bord i puljen og som for en måned siden fik hængt OL-sølvmedaljer om halsen.

Men svenskerne kommer med et hold, hvor flere reserver får chancen fra start, efter at en række af stjernespillerne har meldt fra med småskavanker.

Det viser, at svenskerne trods alt ikke lægger 100 procent i kampen, som er langt vigtigere for danskerne. En stærk hjemmebane med mange tusinde tilskuere i Viborg bør være med til at lægge det fornødne pres på svenskerne.

Defensive udfordringer

Den store opgave for det danske landshold bliver at holde den svenske offensiv fra fadet, og det bliver en ny udfordring for Danmark.

Efter tre landskampe i træk med fokus på offensiven – og en samlet målscore på 15-0 mod Slovakiet, Polen og Moldova – vil det danske forsvar helt sikkert blive testet i en hidtil uset grad i aften.

Kunsten bliver at skabe en stærk defensiv, uden at det svækker den danske offensiv, der har fungeret så godt. Landstræner Nils Nielsen må forventes igen at stille med to angribere i front, men offensivspillerne får denne gang langt flere pligter med at løbe hjem og forsvare, end det har været tilfældet i de tre seneste kampe.

Jeg venter derfor ingen ny målfest, men mindre kan også gøre det, hvis den store EM-jubel skal sættes i gang. Ét lille point – og så er Danmark klar til en dejlig fodboldsommer i Holland.

Vi gider ikke have gang i det store regnestykke – Danmark må og skal klare opgaven selv mod Sverige.

Forventet startopstilling (4-4-2):

Stina Lykke – Theresa Nielsen, Simone Boye, Janni Arnth, Line Røddik – Sanne Troelsgaard, Julie Trustrup, Pernille Harder, Katrine Veje – Johanna Rasmussen, Nadia Nadim

Du kan se kampen mod Sverige direkte på DR3 fra klokken 18.50 i aften.

Facebook
Twitter