KOMMENTAR Tunge konflikt-skygger over Zagreb

Alt andet end tre danske point mod Kroatien vil være en kæmpemæssig skuffelse.

(© Scanpix)

Nu skal der spilles fodbold.

Det burde ikke være en nyhed for et landshold, men med efterårsferiens mareridtsagtige forløb for kvindelandsholdet er det faktisk værd at hæfte sig ved. Der er landskamp i aften, det er i Kroatien og Danmark skal hente tre point.

Men naturligvis kaster aftale-rodet, der endte med aflysning af kampen mod Sverige, også skygger ind over kampen mod Kroatien. For hvordan har spillerne det egentlig, mentalt og fysisk, efter de mange dage i uvished i sidste uge?

Opgøret med Dansk Boldspil-Union har slidt mere på spillerne end nogen kamp på banen kan gøre. Bedst illustreret ved, at de spillere, der stod forrest i konflikten, Pernille Harder og Sanne Troelsgaard, har holdt fri fra at tale med pressen de seneste dage. De har simpelt hen haft brug for så megen ro som muligt, før der er point på spil, og det siger alt om en landshold, der har været voldsomt presset uden for banen.

Kroatien skal besejres

Men uanset hvor kaotisk optakten har været, så er Danmark kæmpefavorit mod Kroatien. Verdensranglistens nummer 53 bør ikke volde store problemer for de danske EM-sølvvindere, men det bliver naturligvis ikke en ren walk over. Svenskerne var for eksempel mere end en time om at bryde kroaterne ned og måtte i sidste ende nøjes med en beskeden sejr på 2-0.

Det samme vil være fint for danskerne i en kamp, hvor det mest interessante bliver, hvilke aftryk, den hårdt prøvede landstræner Søren Randa-Boldt har nået at sætte på sit hold.

Han har selv lagt op til, at der skal ske nye taktiske og mandskabsmæssige ting i forhold til den sikre EM-opskrift, der gav sejr i den første VM-kamp i Ungarn. Det bliver interessant at se, men først og fremmest handler det om sejren, uanset hvordan den så kommer hjem.

Usikkerheden er der stadig

Kun med tre point kan de danske VM-chancer nemlig stadig holdes i live. I en benhård kvalifikation er der ikke råd til fejltrin mod de små hold, og da slet ikke, når man allerede har begået en sportslig bommert af de store ved ikke at møde op til kampen mod Sverige.

Den uvisse konsekvens af den handling hviler også som en skygge over Zagreb-forstaden Zapresic i aften. For selv om danskerne skulle vinde, så er VM-chancerne afhængige af, om Uefa vil se nådigt på Danmarks udeblivelse i fredags.

Den afgørelse venter vi alle på i spænding, men spillerne er nødt til at glemme usikkerheden for en stund. Nu handler det om kampen på banen og kun en sejr kan holde VM-håbet i live.

Du kan følge Danmarks kamp mod Kroatien på DR1 fra kl. 17.45.

Facebook
Twitter