Kommission: Alt for få kvindelige fodboldtrænere

Det skal være slut med, at piger og drenge træner hver for sig, foreslår rapport

Der er masser af piger og kvinder, der spiller fodbold i Danmark, men langt de fleste af dem trænes af mænd. Det skal ændres, mener Dansk Boldspil-Unions kvindekommission, som senere i dag offentliggør en rapport om, hvordan kvindefodbolden i Danmark kan udvikle sig.

Det skal ske ved at DBU indfører målrettede faglige elementer vedrørende træning af kvinder og piger i unionens træneruddannelser, hedder det i rapporten. DBU skal også lave specifikke trænerkurser med piger og kvinder i centrum, lyder et af forslagene.

Der skal være en særskilt satsning for at tiltrække flere kvinder til træneruddannelserne, og der skal være direkte tilbud til aktive kvindelige spillere om at gå ind i trænergerningen.

Pigerne mod drengene

Når det gælder ungdomsfodbolden, så lægger rapporten op til, at der skal gøres op med det hidtidige dogme om, at drenge og piger træner og spiller kampe hver for sig. Kun at spille mod eget køn hører fortiden tid, fastslår kommissionen, der har tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt som formand.

DBU skal lancere nye holdformater i ungdomsrækkerne og lade spillerne blive matchet ud fra deres niveau i stedet for, som i dag, ud fra deres køn, hedder det i rapporten.

Kvindekommissionen håber, at de nuværende 65.000 pige- og kvindespillere i Danmark i 2025 vil være øget til 135.000 aktive spillere.

Facebook
Twitter