Konflikt får konsekvenser: DBU aflyser udsolgt EM-revanche

DBU meddeler, at kvindelandsholdets EM-revanchekamp mod Holland på fredag er aflyst som følge konflikten mellem forbundet og spillerne.

(Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Fredag skulle Danmarks fodboldkvinder møde Holland i en EM-revanche på et udsolgt CASA Arena i Horsens. Som følge af konflikten mellem spillerne og Dansk Boldspil-Union (DBU) kommer det ikke til at ske. Det oplyser DBU sin hjemmeside.

Ifølge forbundet, meddelte Spillerforeningen mandag aften, at spillerne på kvindelandsholdet ikke ønsker at møde op i landsholdslejren eller at spille kampen, når de ikke kan få opfyldt deres ønsker til en ny landsholdsaftale.

Dybt beklageligt

Hos DBU kalder man situationen 'dybt problematisk – både sportsligt, økonomisk og for alle i dansk kvindefodbold'.

- Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der lige som vi har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder, lyder det fra elitechef Kim Hallberg.

Ifølge DBU har man forhandlet med Spillerforeningen om nye aftaler for både kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet i seks måneder.

Danmark vandt i august sølv ved EM i Holland efter et finalenederlag mod værtsnationen.

Skulle være vist på DR

Danmarks revanchekamp mod Holland på fredag skulle have været vist på DR1.

- Vi finder det ualmindelig ærgerligt ovenpå et langt forløb, hvor vi har dækket kvindelandsholdet tæt, og de har begejstret rigtigt mange danskere, udtaler Anders Kern, Underdirektør i DR Nyheder med ansvar for DR Sporten.

Tirsdag i næste uge skal holdet spille den første kamp i VM-kvalifikationen ude mod Ungarn.

Danmark kan blive tvunget til at stille op til den kamp med et hold uden profiler, hvis konflikten ikke er løst forinden.

Facebook
Twitter