Konflikten om kvindelandsholdet er løst: DBU og Spillerforeningen er enige om ny aftale

DBU og Spillerforeningen har sat punktum for flere måneders konflikt. Parterne har skrevet under på en ny aftale.

Fredag d. 20. oktober 2017. Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen er midlertidigt afblæst. Kvindelandsholdet træner i Ballerup. Sanne Troelsgaard, Danmark. (Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2017) (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Årets mest omdiskuterede fodboldkonflikt i Danmark har fået en ende.

Lørdag har Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen efter et forhandlingsforløb på 12 måneder indgået en ny landsholdsaftale for spillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold.

Som den sidste formalia skulle DBU's bestyrelse godkende aftalen. Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

- Kvindelandsholdet har stor betydning for dansk fodbold og vi er glade for, at vi med de nye aftaler kan sikre en øget investering i Kvindelandsholdet og dermed i fortsat udvikling af dansk kvindefodbold over de næste fire år.

- Samtidig er vi tilfredse med, at de nye aftaler sikrer mere enkelt og bedre samarbejde og fjerner uklarheder og risiko for eksempelvis voldgiftssager, der var i de tidligere landsholdsaftaler. Nu kan vi koncentrere os om sportslig udvikling og de to holds kamp for at kvalificere sig til VM og EM, siger DBU's elitechef Kim Halberg i pressemeddelelsen.

Den nye aftale gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. september 2017 og frem til 31. august 2021. De seneste to gange kvindelandsholdet og U21-landsholdet har været samlet, har de spillet på en midlertidig aftale.

For kvindelandsholdets vedkommende blev den seneste midlertidige aftale dog først indgået, efter at holdets VM-kvalifikationskamp mod Sverige var blevet aflyst.

For fodboldkvinderne indebærer den nye aftale, at der årligt vil investeres to millioner kroner mere om året i holdet, og at spillernes honorarer og stipendier stiger med 180 procent.

- En væsentlig forbedret økonomi til kvindelandsholdsspillerne betyder, at spillerne får bedre muligheder for at optimere den daglige træning, bedre muligheder for restitution og i det hele taget bedre muligheder for at kombinere dagligdagen med landsholdet, selvtræning og arbejdet i deres klubber, siger direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, og tilføjer:

- De forbedrede vilkår er med til at sikre, at der fortsat sker en positiv udvikling i toppen af dansk kvindefodbold, som vi alle sammen ønsker

Derudover er der i den nye aftale sat regler op for, hvornår spillerne må holde møder i Spillerforeningens regi, mens spillerne er samlet med landsholdet.

DBU har tidligere påpeget, at fagforeningsmøder under en landsholdssamling er forstyrrende for de sportslige forberedelser.

/ritzau/

Facebook
Twitter