Kvinde-EM på hjemmebane? DBU-formand kalder det en fifty-fifty

DBU har det som en erklæret ambition at blive vært for kvindernes EM-slutrunde i fodbold i 2025.

Står det til DBU skal kvindelandsholdet spille EM i 2025 på hjemmebane. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Når Danmark til sommer er vært for fire kampe ved det udskudte europamesterskab for herrer, får danskerne en smagsprøve på en fodboldslutrunde på hjemmebane. Det kan meget vel være, at vi skal vænne os til mere af det i fremtiden. I hvert fald hvis det står til DBU-formand Jesper Møller.

DBU har tidligere meldt ud, at det er en ambition, at EM i kvindefodbold i 2025 foregår på dansk grund. Der er allerede nedsat en budkomité, der skal facilitere det danske forsøg på at blive vært, og DBU-formand Jesper Møller er håbefuld for dansk succes.

- Jeg er meget påpasselig med at sætte procenter på, men jeg tror da, at det er fifty-fifty, siger Jesper Møller.

Grunden til, at DBU-formanden er påpasselig med at sætte procenter på, skyldes, at der stadig er mange ting, der skal falde på plads. Det vides heller ikke, hvilke nationer der også lægger billet ind på værtskabet.

Den nye landsholdsaftale med fodboldkvinderne var første store skridt på vejen mod et EM-værtskab, siger DBU-formand, Jesper Møller. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

De nationale stadioner skal have et ansigtsløft, og der skal gøres et lobbyarbejde i Uefas eksekutivkomite for at sikre stemmer, når værtskabet skal uddeles. Men et bump på vejen er allerede klaret, ifølge DBU-formanden.

- Det væsentligste er sådan set faldet på plads. Det er en forlængelse af aftalen med kvindelandsholdet til 2025.

- Vi var igennem et rigtig træls forløb for et par år siden, og jeg er utrolig stolt, glad og taknemmelig over, at kvindelandsholdet nu har sagt ja til en forlængelse til 2025, for ellers var det blevet meget, meget vanskeligt at overbevise nogen om, at vi overhovedet skulle komme i betragtning med til et bud, siger Jesper Møller.

DBU-formanden ser gerne, at Danmark kan byde på et stadion med plads til i omegnen af 50.000 tilskuere i hovedstadsområdet samt et stadion med den halve kapacitet i Vestdanmark. Ved sidstnævnte sætter han sin lid til, at Århus får et nyt stadion inden 2025.

Det kræver dog mere end to stadioner at afholde et europamesterskab. Så der skal, ifølge formanden, også en modernisering af flere af de danske stadioner til. Det er vigtigt, at det foregår bæredygtigt, for det er noget, Uefa har øje for, når værtsnationen skal vælges.

Øget interesse

Siden DBU officielt meldte ud, at de ville gå efter værtskabet i 2025, er interessen for kvindefodbold kun gået én vej. Derfor er det umiddelbart blevet sværere, at vinde værtskabet, selvom DBU endnu ikke ved, hvem der ellers byder ind på slutrunden i 2025.

- Der er lige pludselig blevet meget, meget stor interesse, glædeligvis, for at få et kvinde-EM og VM i fodbold. Det var der ikke, da vi besluttede os for det for et par år siden.

- Der var det en del af vores ønske om at sige, at vi er fuldstændig vilde med kvindefodbold i Danmark. Det er der så rigtig mange, der har lyttet til og også er blevet. Det er jo dejligt for udviklingen af kvindefodbold, men det er blevet sværere, end det var for et år siden, siger Jesper Møller.

Den kommende EM-slutrunde for kvinder bliver afholdt i England. Den er udskudt fra 2021 til 2022 på grund af coronapandemien.

Det er ikke blev meldt endeligt ud fra Uefas side, hvornår beslutningen om værtskabet for 2025-slutrunden vil blive truffet.

Facebook
Twitter