Kvindefodboldsforfatter: Harder er den bedste dansker nogensinde

Pernille Harder vipper lige akkurat Lone Schmidt Nielsen af pinden som den bedste danske kvindelige fodboldspiller nogensinde, vurderer ekspert.

Pernille Harder scorer i EM-finalen mod Holland. (Foto: VINCENT JANNINK © Scanpix)

Pernille Harder har i en alder af blot 24 år skrevet et nyt kapitel i dansk kvindefodbolds historie. Et kapitel med titlen ’Den bedste nogensinde’.

Det vurderer forfatteren til bogen ’Kvinder der vinder’, Lennart Weber, der i mange år har fulgt dansk kvindefodbold tæt.

- Pernille er en helstøbt fodboldspiller, der kan det hele. Jeg er lige ved at tro, at hun vil være den bedste på landsholdet, ligegyldigt hvilken position hun bliver sat på, siger Lennart Weber.

Den unge danske angriber har allerede vundet mesterskaber i Sverige og Tyskland. Og denne sommer drev hun som kaptajn det danske landshold til en overraskende sølvmedalje ved EM-slutrunden.

- Hun er vel tæt på at være en af de bedste i verden. Hun er i hvert fald i Top Ti.

Svært at sammenligne - men Harder er den bedste

I forbindelse med 100-året for kvinders stemmeret i Danmark, kårede Dansk Boldspil-Union i 2015 århundredets bedste danske kvindelige fodboldspiller.

Prisen gik til Lone Schmidt Nielsen, der i i 1979 var med til at vinde europamesterskabet og i 80'erne havde en stor karriere i italiensk fodbold.

- Hun var i 80’erne formentlig en af verdens bedste fodboldspillere. Hun var på et fantastisk højt niveau, siger Weber og understreger, at selvom det er svært at sammenligne fodbolden i 80’erne med nu, så vil han pege på Harder, hvis han stod for at skulle vælge den bedste nogensinde:

- Så vil jeg vælge Pernille Harder, for jeg er sikker på, hun ikke har toppet endnu. Jeg er sikker på, at vi har nogle kæmpe oplevelser foran os med Pernille Harder.

Pernille Harder har spillet 92 landskampe og scoret 47 mål - og så er hun netop blevet nomineret til Uefas pris som Europas bedste fodboldspiller sammen med hollandske Lieke Martens og tyske Dzsenifer Marozsan.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve