Kvindelandsholdet åbner 2020 på Portugals sydkyst

Forud for vigtigt forår møder Danmark tre stærke modstandere ved Algarve Cup.

Lars Søndergaard og det danske kvindelandshold i fodbold er samlet i Viborg inden årets sidste landskamp (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Der venter det danske kvindelandshold et vigtigt forår med fire afgørende kvalifikationskampe til EM-slutrunden. Herunder puljens sværeste opgave mod Italien.

Landsholdets forberedelser bliver traditionen tro Algarve Cup i Portugal, hvor turneringsformatet bliver ændret, men stadig rummer et stærkt felt af Europas bedste fodboldnationer.

Udover Danmark er der deltagelse fra Tyskland, Norge, Sverige, Belgien, værtsnationen Portugal og Danmarks EM-kvalifikationsmodstander Italien. Den sidste deltager offentliggøres efter planen inden nytår og skal formentlig findes udenfor Europa.

- Det er en god turnering mod gode hold, og matchningen er vigtig. Det er kun topmandskaber, der er med, siger landstræner Lars Søndergaard.

Vil prøves af mod bedre modstandere

Algarve Cup spilles i første halvdel af marts. Det danske landshold er samlet fra 2.-12.marts og spiller de tre kampe i Portugal 4., 7. og 10. Turneringen spilles som et cup-system, hvor Danmark som useedet åbner mod enten Norge, Sverige, Tyskland eller Italien. Selv i tilfælde af nederlag vil alle lande komme til at spille tre kampe i turneringen.

- Jeg tror, alle nationer spiller for at prøve noget af. For os kommer det til at dreje sig om at prøve de ting af, vi har gjort godt i efteråret mod svagere modstander, over for bedre hold, siger landstræneren.

Danmark spiller efterårets sidste EM-kvalifikationskamp på tirsdag mod Georgien, hvorefter holdet først samles igen til Algarve Cup. Forårets første kvalifikationskamp er i Bosnien-Hercegovina 9. april.

Danmark-Georgien spilles tirsdag klokken 18 på Viborg Stadion og kan ses på DR1.

Fodboldkvinderne slutter 2019 i Viborg. Foråret begynder i Portugal. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)