Kvindelandsholdet har ikke råd til landsholdssamling: 'Det er ikke særligt professionelt'

Af økonomiske årsager misser det danske kvindelandshold tre mulige samlingsdage.

Kvindelandsholdet møder ind tre dage senere, end de resterende landshold i Europa i denne FIFA-termin. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der var noget nær dødt på træningsanlægget, da landsholdsspiller Sanne Troelsgaard mandag mødte ind til formiddagstræning i sin svenske klub FC Rosengård.

- Vi var omkring fem til træning. Resten af truppen er rejst ud for at mødes med deres respektive landshold, siger hun.

Men for Troelsgaard og resten af det danske landshold står der ikke samling i kalenderen før på torsdag, selv om Fifa-terminen begyndte mandag, og DBU havde spillerne til fri rådighed.

- Det undrer mig meget, at vi ikke udnytter de her dage. Jeg ville ønske, at vi var mødt ind fra dag et, fordi de fleste af os bare går derhjemme og venter på at skulle af sted, siger Sanne Troelsgaard.

Økonomien er sluppet op

Grunden til, at de danske fodboldkvinder må træne på egen hånd de kommende dage og ikke med et DBU-logo på brystet, skal findes i pengekassen. Ligesom i de fleste virksomheder er der ikke økonomi til det hele, og det samme gælder for landstræner Lars Søndergaard.

Han har af DBU fået en pose penge til det første halvår af 2019, og de er blandt andet gået til en længere træningslejr på Cypern i januar.

- Hvis vi skulle være mødt før ind til denne samling, ville vi bruge flere penge, end vi har fået. Jeg mente, at det var nødvendigt at tage til Cypern, og der var ikke både penge til det og så at samles allerede fra mandag i denne samling. Det var mit valg.

- Jeg er selvfølgelig rigtig træt af, at vi ikke kan være samlet, men det er der ikke penge til. Vi har forsøgt at være økonomisk ansvarlige og få det til at gå mindst muligt udover forberedelserne. Det har hele vejen igennem været en vurdering og meget svært, siger landstræneren.

Dansk Boldspil Union har givet Lars Søndergaard fuld råderet over kvindelandsholdets pose med penge, og fodbolddirektør Peter Møller slår fast, at man vil gå langt over budget, hvis man samler spillerne i alle Fifa-terminerne.

- Det er Lars’ beslutning, at holdet skulle til Cypern i januar og Algarve i februar, og hans budget er sluppet op. Det er ikke noget, jeg har bestemt, siger han og fortsætter:

- Jeg ville rigtig gerne, at holdet kunne være samlet i hele Fifa-perioden, men sådan er det, når man skal prioritere, hvad der er vigtigst for holdet, og her ved Lars bedst.

Har brug for mere tid sammen

Tilbage i det svenske er Sanne Troelsgaard ved at pakke bilen, for hun kan lige så godt selvtræne hjemme hos familien i Vejen, indtil hun møder ind med landsholdet torsdag morgen. Men det er med en vis ærgrelse, at turen ikke går til Viborg, som er landsholdets base i Danmark.

- Vi ved godt, at vi ikke kom med til sommerens VM, og netop derfor har vi brug for at være samlet og bygge på, ellers sakker vi endnu mere bagud. Jeg forstår ikke valget, for det er ikke særligt professionelt, siger hun.

Sanne Troelsgaard her i VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Ukraine 9. april 2018 ærgrer sig over, at kvindelandsholdet ikke udnytter FIFA-dagene. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er især med tanke på de mange nye spillere i truppen og den forestående kvalifikation til europamesterskabet i 2021, som for Danmarks vedkommende begynder d. 29. august, at Sanne Troelsgaard mener, at de missede samlingsdage kan få konsekvenser.

- Vi har haft otte debutanter ved de to seneste samlinger, og derfor har vi brug for at træne sammen som hold. Der er ikke længe til EM-kvalifikationen, og det kræver kontinuitet at blive samlet som hold, forklarer hun.

Sanne Troelsgaard og resten af det danske kvindelandshold møder ind i Kastrup torsdag morgen, hvor turen går til Frankrig, som de møder i en venskabskamp mandag i næste uge.

Facebook
Twitter