Kvindelandsholdet kan møde ond EM-ånd: ’Havde håbet at trække Belgien'

Danmark kan i VM-playoffkampene trække enten Schweiz eller europamestrene fra Holland.

Landstræner Lars Søndergaard vil helst slippe for Holland i VM-playoffkampene. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var med et mulehår, at det danske kvindelandshold i fodbold tirsdag holdt fast i muligheden for at komme til VM næste sommer. Godt nok tabte holdet 1-0 til Sverige, hvorfor den direkte plads forsvandt, men andenpladsen viste sig at være nok til en plads i playoff-runden.

Her skal fire hold kæmpe om en enkelt plads ved VM, og inden lodtrækningen, er holdene blevet rangeret. Holland og Schweiz er blevet seedet af Uefa, mens Danmark og Belgien ikke har opnået seedning. Dermed kan Danmark møde enten Holland eller Schweiz.

- Det kom lidt bag på, for jeg havde forstået, at der ikke ville være seedning. Jeg havde håbet på, vi fik Belgien, men det får vi desværre ikke, siger landstræner Lars Søndergaard, der håber at slippe for europamestrene.

- Holland er trods alt regerende europamester, og vi har tabt til dem et par gange. Både i EM-finalen og i Algarve Cup. Vi har det resultatmæssigt dårligt med dem, men ved omvendt hvordan de står og spiller, siger han.

Landstræneren er ikke meget for at vælge mellem to svære modstandere, men stod det til ham, ville han alligevel pege på alpelandet.

- Schweiz er nok et mere defensivt organiseret hold, der spiller meget på omstillinger. Det er svært at sige, hvem vi helst vil møde. Hvis jeg skulle vælge, ville det blive Schweiz velvidende, at det også bliver en svær hurdle, siger Lars Søndergaard.

Der er lodtrækning til VM-playoffkampene på fredag. Danmark skal møde enten Holland eller Schweiz over to opgør, og derefter venter vinderen af den andenkamp i en finale, der ligeså spilles over to opgør. Den samlede vinder kommer med til VM.

Holland vandt sidste sommer EM på hjemmebane, da man besejrede netop Danmark i finalen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk