Kvindelandsholdet melder sin støtte til konfliktramt herrelandshold

Anføreren for kvindelandsholdet i fodbold, Pernille Harder, skriver på det sociale medie Twitter, at kvindelandsholdet støtter herrelandsholdet i konflikten med DBU.

Pernille Harder og resten af kvindeholdet bakker nu op om deres mandlige landsholdskolleger i konflikten med DBU. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter sine mandlige kolleger, der i disse dage er i en alvorlig konflikt med Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det skriver kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, på det sociale medie Twitter.

- Vi, kvindelandsholdet, sender vores støtte til @simonkjaer1989 og resten af herrelandsholdet og håber at DBU vil være med til at finde en seriøs løsning, så vi alle igen kan spille bold som et samlet hold, skriver Harder.

Da kvindelandsholdet i efteråret 2017 var i konflikt med DBU, og parterne heller ikke kunne blive enige om en ny aftale, bakkede herrelandsholdet også op om kvinderne.

Kvinderne møder tirsdag klokken 17.00 Sverige i en altafgørende kvalifikationskamp, der sender et af de to hold direkte til VM.

Det danske herrelandshold og DBU kan ikke blive enige om de kommercielle rettigheder i en ny landsholdsaftale.

Lørdag indstillede DBU forhandlingerne om en ny aftale og tilbød spillerne en midlertidig aftale.

Søndag tilbød spillerne så at forlænge den tidligere aftale, der udløb efter sommerens VM-slutrunde, i en måned, men det afviste DBU og tog spillernes tilbud som en afbud til denne uges kampe.

Unionen vil derfor forsøge at udtage et alternativt landshold. Om det lykkes, er endnu uvist.

Danmark skal efter planen møde Slovakiet onsdag i en venskabskamp og Wales søndag i den nyoprettede turnering Nations League.

DR Sporten har uden held forsøgt at få en kommentar til udmeldingen på Twitter fra Pernille Harder.

Facebook
Twitter