Kvindelandsholdet skal løbe polsk defensiv ned

De danske fodboldkvinder kan tage halvandet skridt mod EM med en sejr over Polen.

Nils Nielsen forventer en massiv polsk defensiv. (© dr)

De danske fodboldkvinder var særdeles godt kørende i den seneste EM-kvalifikationskamp, hvor Slovakiet blev sendt hjem fra Viborg med en sæk på 4-0.

Tirsdag aften kommer Polen på besøg, hvor landstræner Niel Nielsens tropper næsten kan få EM-billetterne stukket i hånden med en sejr.

- Kan vi hente tre point, så er vi sikre på at blive nummer to, hvilket som minimum sikrer os en playoffkamp, men vi har også en meget stor chance for at kvalificere os direkte. Det vil vi unægteligt noget hellere end at skulle i playoff, siger Nils Nielsen, der som alle andre har herrelandsholdets exit mod Sverige i EM-playoff i frisk erindring.

- Polen skal vinde, men vi kommer alligevel til at have bolden meget. De kommer nok til at spille på omstillinger i starten, men bliver nødt til at satse undervejs, hvis de ikke har det resultat, de skal bruge, siger Nils Nielsen, der efterlyser to ting fra sine spillere mod de fysisk stærke polakker.

Løb, løb, løb

Løbevillighed og stor tålmodighed bliver nøglen til at dirke den polske defensiv op.

- Vi skal have rigtig mange løb mellem deres bagerste kæde, der er meget massiv. De står godt på banen, så det kræver en masse løb at rykke den polske defensiv fra hinanden. På et tidspunkt vil de ikke kunne følge med. Det kræver tålmodighed, de skal nok lige løbes lidt trætte, før vi får de muligheder, siger landstræner Nils Nielsen, der kan glæde sig over, at samtlige spillere har meldt sig klar til kampen mod Polen.

Danmark og Polen vises på DR3 fra klokken 18:45.