Kvindelandsholdet skifter anfører

Dagen inden opgøret mod Canada ved Algarva Cup har landstræner Niels Nielsen valgt at gøre Pernille Harder til ny anfører.

23-årige Pernille Harder er ny anfører for det danske kvindelandshold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

De danske fodboldkvinder befinder sig i disse dage i Portugal, hvor holdet onsdag mod Canada tager hul på den traditionsrige invitationsturnering Algarve Cup.

I forbindelse med den afsluttende træning inden opgøret mod Canada kunne landstræner Nils Nielsen afsløre, at han har valgt ny anfører.

Det bliver 23-årige Pernille Harder, der overtager armbindet fra Line Røddik.

- Vi har valgt, at Pernille Harder skal være anfører frem mod EM. Hun har gennem lang tid vist, at hun går forrest, når det virkelig brænder på. Det er derfor en naturlig udvikling. Selvom hun ikke er så gammel, så er hun forholdsvis rutineret, lyder begrundelsen fra Nils Nielsen.

Skal drive holdet frem

Pernille Harder spiller til daglig i Linköbing i Sverige, hvor hun nyder stor succes. I 2015 blev hun kåret årets spiller i både Sverige og Danmark.

- Jeg håber, at Pernille i endnu højere grad kan drive holdet frem mod det vi skal – bakket op af de andre spillere på holdet. Vi har brug for at stå sammen om det her, og det kan Pernille hjælpe os med, tror jeg.

- Vi forsøger at dreje på alle de knapper, som vi kan for at optimere tingene. Line Røddik er stadig en vigtig brik for os og en solid og en meget, meget dygtig spiller, slutter landstræneren.

Danmark møder Canada onsdag kl. 16 i sin første ved Algarve Cup.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter