Kvindelandsholdet slutter Algarve Cup med et nederlag

De danske fodboldkvinder fik ikke den afslutning, de havde håbet, ved Algarve Cup og slutter som nummer seks.

(ARKIV) Danmarks Nadia Nadim var med for kvindelandsholdet, da de i dag tabte til Skotland. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er nok med blandede følelser, at det danske kvindelandshold forlader den store træningsturnering Algarve Cup. Danmark slutter på en sjetteplads efter et nederlag her til eftermiddag mod Skotland på 1-0.

Dermed blev det til to nederlag og en enkelt sejr ved turneringen, hvor man startede med at tabe til Norge på et mål i overtiden. Efterfølgende blev Kina slået takket være et mål på straffespark af Pernille Harder.

Men i dag tabte Danmark så kampen om femte- og sjettepladsen. Skotland scorede kampens enlige mål efter 34 minutter, hvor West Ham-spilleren Jane Ross fik prikket bolden i nettet.

Det var en kamp, hvor landstræner Lars Søndergaard havde valgt at holde anfører Pernille Harder på bænken fra start for at prøve nogle nye spillere, så angrebet bestod i stedet af de to Paris Saint-Germain-angribere Nadia Nadim og Signe Bruun.

Desuden havde Lars Søndergaard tvillingerne Sara og Karen Holmgaard med fra start. Men det var altså ikke nok til en sejr.

Danmark er blevet nummer to i den årligt tilbagevendende turnering fem gange siden den første udgave i 1994, men har aldrig formået at vinde den.

Som det ser ud lige nu er kvindelandsholdets næste kamp mod Frankrig den 8. april i Strasbourg. Det er en venskabskamp.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter