Kvindelandsholdet spreder kærlighed til syge børn

De indlagte børn på hospitalet i Viborg fik noget at smile af, da det danske kvindelandshold kom forbi til selfies og autografskrivning.

Det danske kvindelandshold medbragte både smil og penge, da de var på besøg på Viborg Regionshospital for at opmuntre de indlagte børn og overdrage en pengedonation til at støtte afdelingen.

- Vi ville gerne give noget tilbage til Viborg, som er vores hjemmebane. Og vi synes, at det er oplagt at give noget til børnene, forklarer Pernille Harder.

Den udlægningen bakker den rutinerede forsvarsspiller Theresa Nielsen op om.

-Børn er nogle af dem, der støtter os allermest, så vi vil gerne give noget tilbage til dem. Og Viborg har haft en stor betydning i vores proces, så derfor blev sådan her, siger hun.

Børnene på afdelingen blev underholdt med fællesbilleder og autografer, mens ledelsen på sygehus fik smil på læben over donationen på 25.000 kroner, som går direkte til at forbedre forholdene på afdelingen. Det forklarede hospitalets forskningssygeplejerske Marianne Eg.

- Vi er utrolig glade for, at kvindelandsholdet har valgt at donere penge til os. De skal bruges på at gøre opholdet lidt sjovere. Vi vil gerne købe virtual reality-briller, der kan fjerne opmærksomheden, når børnene for eksempel skal stikkes med nåle, forklarer hun.

En skøn pause fra sygdommen

-Man har længe forbundet herrerne med at kunne gøre forskelle uden for banen. Så hvis vi også er kommet dertil, og kan komme ud og gøre nogle glade, så er jeg meget rørt over det, siger Theresa Nielsen.

- Det er en meget rørende oplevelse. Vi er her jo for at gøre de her børn glade. Det er super dejligt, at man kan komme og lade børn være børn. Det kan jo tit blive sygdom i sygdom på et hospital, så hvis vi kan vise dem, at de gerne må være børn, så er det fantastisk, forklarer Theresa Nielsen.

Og en af dem der i hvert fald blev rørt af besøget af de danske fodboldkvinder var Magnus Becher, der havde haft lidt svært ved at sove før mødet med idolerne

-Det er rigtig dejligt, fordi så bliver der lidt mere stemning og hygge. Det fedeste var at få autografer og taget billeder, fortæller han.

Kvindelandsholdet spiller mandag den 9. marts kamp mod

Facebook
Twitter