Kvindelandsholdet stiller til kamp i Ungarn

En delaftale mellem DBU og Spillerforeningen betyder, at Kvindelandsholdet spiller kampen mod Ungarn tirsdag.

Kvindelandsholdet spiller mod Ungarn tirsdag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter lange og seje forhandlinger om kvindelandsholdets aftale med DBU, er der nu endelig kom godt nyt fra forhandlingsbordet. Parterne - Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen - er nået til enighed om en såkaldt delaftale, der betyder, at kvindelandsholdet spiller den vigtige VM-kvalifikationskamp på udebane mod Ungarn.

Parterne har ellers ikke kunnet nå til enighed om vilkårene i en ny landsholdsaftale, og det forlyder, at det store stridspunkt er, hvorvidt DBU skal have status af arbejdsgiver, når spillerne er med landsholdet. Det mener DBU ikke, mens Spillerforeningen har haft det som et krav.

- Det er godt for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige VM-kvalifikationskamp og igen få fokus på det sportslige, siger DBU's direktør Claus Bretton-Meyer.

- Delaftalen er et skridt i den rigtige retning, og kvindelandsholdsspillerne er glade for, at de på det grundlag nu kan fokusere fuldt og helt på kampen i Ungarn i morgen, lyder det fra Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen.

Hverken DBU eller Spillerforeningen udpensler, hvad delaftalen dækker over, og parterne er blevet enige om ikke at udtale sig om detaljer. Det fremgår dog af en pressemeddelelse fra Spillerforeningen, at der skal forhandles videre om en samlet aftale efter VM-kvalifikationskampen tirsdag.

Efter parternes positive udmelding har landsholdsspillerne forladt deres hotel i Sydhavnskvarteret og er taget mod Københavns Lufthavn, hvorfra de rejser til Ungarn.

Kampen mellem Ungarn og Danmark kan ses direkte på DR1 tirsdag klokken 17.45.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter