Landsholdet kan få det hedt i Holland: ’Giver et kæmpe boost at spille foran fyldt stadion’

Det danske kvindelandshold spiller i aften playoffkamp mod Holland om at komme til VM. Kampen spilles i Breda foran 19.000 tilskuere.

Der bliver fuldt hus i aften, når kvindelandsholdet spiller VM-playoffkamp mod Holland i Breda. (Foto: REUTERS © Scanpix)

Kniber de danske landsholdsspillere øjnene bare en smule sammen, kan de måske tvinge synet til at se et stadion fyldt med tilskuere klædt i rødt i stedet for orange.

Kvindelandsholdet spiller i aften VM-playoffkamp på et udsolgt stadion i den hollandske by Breda, og for højre back Theresa Nielsen ligger det slet ikke fjernt at snyde hjernen til at tro, at støtten fra tribunen kommer fra danskere frem for hollændere:

- Jeg tænker ikke over, hvor mange der sidder på tilskuerpladserne, jeg nyder tværtimod bare, når stadion er fyldt. Og så forestiller jeg mig, at det er danske tilskuere, som sidder derude, siger hun.

Der er plads til lidt over 19.000 tilskuere på stadionet i Breda, så danskerne kan få det mere end almindelig hedt, når de går på banen klokken 20 i aften.

- Det betyder meget, at der er gang i den på lægterne. Det betyder naturligvis mest, når det er ens egne fans, men det giver alligevel et kæmpe energiboost, siger Theresa Nielsen.

Landstræner Lars Søndergaard deler sin højre backs holdning og vil forstumme hollænderne:

- Vi vil hellere have stort pres mod os end slet ingen tilskuere. De hollandske stadioner er bygget til fodbold og ikke atletik og alt muligt andet. Vi skal glæde os til at spille og forsøge at gøre dem tavse.

Skal ikke stå defensivt

Danmark blev nummer to i sin gruppe i VM-kvalifikationen og er derfor endt i et slutspil, hvor fire hold skal spille om en enkelt billet til verdensmesterskaberne.

De fire hold er blevet delt op i det, vi kan kalde to semifinaler, hvor der både spilles en kamp på ude- og hjemmebane. Danmark møder Holland i den ene semifinale, mens Belgien og Schweiz står over for hinanden i den anden. Vinderne af de to semifinaler mødes siden i to playoff-finalekampe.

Theresa Nielsen under EM-finalen mod Holland, 2017. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Dermed er der altså et stykke vej for det danske landshold, før det kan kalde sig ’VM-klar’. Første skridt på vejen tages i aften mod Holland, som slog netop Danmark i EM-finalen i 2017.

Men selvom landsholdet har respekt for aftenens modstander, har landstræner Lars Søndergaard tænkt sig at sende sit hold på banen med en offensiv indstilling:

- Det er svært at spille på uafgjort, så det kommer vi ikke til. Det er vigtigt, at vi står godt defensivt, for de har mange gode boldspillere, men det betyder ikke, at vi skal stå alt for defensivt, men tværtimod have god tålmodighed med bolden, fordi jeg tror på, at der kommer til at være rum og plads at spille på.

Du kan se kampen i aften med optakt fra kl. 19.45 på DR2.