Landsholdskoryfæ bliver Søndergaards nye assistent

Johanna Rasmussen er ny assistenttræner for kvindelandsholdet i fodbold.

37-årige Johanna Rasmussen har med 153 landskampe næstflest optrædener på landsholdet nogensinde (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er ikke hvem-som-helst i danske kvindefodbold, der overtager tjansen som assistenttræner på kvindelandsholdet.

153 landskampe har 37-årige Johanna Rasmussen under bæltet som aktiv, og nu kan hun se frem til at gøre comeback for Danmark på sidelinjen, oplyser DBU.

Johanna Rasmussen overtager jobbet som assistenttræner fra Katrine Søndergaard Pedersen, der skal være cheftræner i AGF Kvindefodbold.

Især muligheden for komme tilbage og påvirke udviklingen omkring landsholdet var dét, der fik Johanna Rasmussen til at takke ja til jobbet.

- Jeg skulle ikke tænke så meget over det. Det er det helt rigtige for mig. Landsholdet er det største, og jeg har altid holdt meget af det. Så det betyder meget at kunne få lov til at være sammen med holdet igen.

- Jeg ser Johanna som et af de største kvindelige talenter i trænerverdenen, siger Lars Søndergaard. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg glæder mig til at lære en masse, lære fra mig og til samarbejdet med Lars Søndergaard, Kristian Mørch Rasmussen og resten af staben. Der sker en masse i og omkring kvindefodbolden lige nu, og landsholdet er kommet langt, så det bliver fedt at være en del af, siger Johanna Rasmussen.

Manden med ansvaret, landstræner Lars Søndergaard, er da heller ikke utilfreds med at det er en erfaren, tidligere spillere, som skal hjælpe med at klemme det bedste ud af de danske spillere.

- Jeg ser Johanna som et af de største kvindelige talenter i trænerverdenen. Hun har stor erfaring fra sin flotte spillerkarriere. Hun har tidligt interesseret sig for spillet og taget sin A-trænerlicens, og hun er meget dedikeret i trænerfaget. Det er et naturligt skridt for Johanna, og vi glæder os til samarbejdet med hende, siger Lars Søndergaard.

Johanna Rasmussen tiltræder i jobbet den 1. februar 2021.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter