Landsholdsprofiler erkender: 'Foruroligende med manglende mål'

Der er krav om scoringer, når kvindelandsholdet i fodbold tirsdag spiller skæbnekamp mod Holland.

Pernille Harder er en nøglespiller for Danmark, der har brug for mindst to mål. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er med kniven for struben, at kvindelandsholdet i fodbold tirsdag løber på banen mod Holland. Første kamp mod europamestrene endte med et dansk 2-0-nederlag, og derfor skal der scoringer til, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at komme til VM.

Spillerne erkender selv, at man ikke har været farlige nok offensivt den senere tid, men det skulle der meget gerne blive lavet om på i Viborg tirsdag aften, siger Sanne Troelsgaard.

- Det offensive spil har slet ikke kørt i de sidste par kampe. Det er sgu foruroligende. Vi vil gerne score og mener egentlig, at vi har en stærk offensiv. Vi må finde frem til, hvorfor det ikke kører, og derfor har vi set en masse videoklip. Vi skal jo score to mål mod Holland. Det er allersidste chance, siger Sanne Troelsgaard.

Landsholdets stjernespiller Pernille Harder påpeger også, at man har udpeget de områder, hvor der er plads til forbedring, og det er planen, at det kaster mål af sig mod Holland.

- Vi har fundet nogle ting fra den første kamp mod Holland, hvor vi er positioneret forkert. Det er faktisk nogle ret vigtige ting, som vi kan ændre, og forhåbentlig betyder det, at vi kan kreere nogle chancer, siger Pernille Harder.

Ingen problemer mellem Harder og Nadim

Et af kritikpunkterne mod kvindelandsholdet har været, at Pernille Harder og Nadia Nadims samarbejde i angrebet ikke har fungeret særligt godt på det seneste. Det skyldes dog ikke skærmydsler mellem de to spillere, forsikrer Harder.

- Nadia og jeg har det rigtig fint med hinanden. Der er slet ikke noget der. I nogle kampe fungerer det, og i andre fungerer det ikke. Hjemme i klubberne har vi andre holdkammerater, så når man mødes med landsholdet, skal man lige have samarbejdet op at køre igen. Det kan nogle gange være lidt svært, men vi har det rigtig fint, siger Pernille Harder.

Danmark og Holland spiller VM-playoffkamp tirsdag aften i Viborg. Du kan se kampen direkte på DR1 fra klokken 17.30 eller lytte med i LIGA på P3.

Facebook
Twitter