Landsholdsspilleren Nicoline Sørensen indstiller sin fodboldkarriere

Den 26-årige Everton-spiller nyder ikke længere at spille fodbold, forklarer hun.

Nicoline Sørensen har besluttet sig for at indstille fodboldkarrieren i en alder af 26 år. (Foto: © Clodagh Kilcoyne, Ritzau Scanpix)

Ved udgangen af året vil Nicoline Sørensen indfri et løfte til sig selv. At stoppe, mens legen er god.

Den 26-årige landsholdsspiller, der i sommer var med Danmark til VM, indstiller sin fodboldkarriere i slutningen af december, oplyser hun søndag på det sociale medie Instagram.

- Mit løfte til mig selv har altid været at spille, så længe jeg nyder det, og det har nu nået sin ende, skriver Nicoline Sørensen.

Til dagligt spiller hun for Everton i den bedste engelske række WSL, men når holdet går på julepause efter den sidste kamp mod Manchester City den 17. december, er Nicoline Sørensen ikke længere fodboldspiller.

Nicoline Sørensen i aktion for Everton mod Liverpool. Hendes sidste fodboldkamp bliver den 17. december mod Manchester City. (Foto: © Lee Smith, Ritzau Scanpix)

Den 26-årige midtbanespiller har nået at spille 54 kampe på det danske landshold, hvor hun har scoret otte mål. Hun er udmærket klar over, at det for mange kan virke som et tidligt karrierestop.

- Måske er det en overraskelse, fordi jeg kun er 26 år, og det ikke er normen at forlade fodbolden så tidligt, men det er den rigtige beslutning for mig, skriver Nicoline Sørensen.

- Efterhånden som vi bevæger os gennem livet, ændrer vores motivation, perspektiv og passion sig. Det er en naturlig del af livet.

'Mest stolt af personen, jeg er blevet til'

Nicoline Sørensen har tidligere spillet for Brøndby IF i den danske liga, og hun fik sin landsholdsdebut i 2016.

Siden er hun rykket til England og Everton, og hun har på mange måder opnået de fleste af sine drømme, forklarer Nicoline Sørensen. Men nu er det tid til at sigte mod nogle nye mål.

- Vores valg her i livet bør ikke være drevet af, hvad andre forventer, du gør, men af din egen motivation. Jeg er stolt af at gøre det her for mig selv, skriver hun.

- Jeg har lyttet til mig selv og ageret efter det, for i sidste ende er det ikke titlerne, jeg er mest stolt af, men personen jeg er blevet til.

Hun fortsætter med at takke sine tidligere arbejdsgivere FC Rosengård, Brøndby, Linköping og senest Everton, som hun spillede for søndag i en 2-2-kamp mod Bristol City.

I sit Instagram-opslag takker hun også sine medspillere, trænere, fans og sin familie, og så vil hun i øvrigt for altid nyde tanken om sine optrædener i rødt og hvidt.

- Det har været en ære at repræsentere mit land, og de øjeblikke vil jeg for altid sætte pris på.

Dansk Boldspil-Union, DBU, takker den nu tidligere landholdsspiller for sin indsats. Landstræner Andrée Jeglertz har stor respekt for beslutningen, fortæller han via DBU's Twitter-profil.

- Hun har været en vigtig spiller på holdet igennem mange år, og vi kommer til at savne hende både på og udenfor banen. Vi ønsker Nicoline alt det bedste i fremtiden, siger Andrée Jeglertz.

Nicoline Sørensen omfavner sin landsholdskollega Signe Bruun ved VM i Australien og New Zealand. Sidstnævnt var hurtigt ude og rose Everton-spilleren for sin beslutning. (Foto: © Richard Wainwright, Ritzau Scanpix)

Everton gik modvilligt med til stoppet

Tidligere og nuværende holdkammerater har ligeledes været hurtige til at sende deres hilsner til Nicoline Sørensen. Blandt andet i kommentarsporet til angriberens opslag om karrierestoppet.

- Respekt. Du er sej, skriver Signe Bruun, der spiller for Real Madrid.

- Du er så stærk. Du kan være stolt af din karriere og din beslutning, skriver forsvarsspilleren Simone Boye.

Nadia Nadim, Rikke Sevecke og Karen Holmgaard understreger ligeledes, at det altid har været en fornøjelse at spille for Danmark sammen med Nicoline Sørensen.

Pernille var blot én af mange tidligere og aktive fodboldspillere, som kommenterede på Nicoline Sørensens opslag. (Foto: © Pernille Harders Instagram-kommentar til Nicoline Sørensen)

Det samme har landsholdsanfører Pernille Harder.

- Du skal være stolt af din karriere, men mest af alt den person du er og har været hele vejen igennem - et kæmpe forbillede. Vi kommer til at savne dig, ven, skriver hun på Instagram.

Nicoline Sørensens arbejdsgiver, Everton, beskriver danskeren som en nøglefigur, siden hun kom til klubben fra Brøndby i 2020. Undervejs kæmpede hun over længere perioder med skader - blandt andet sidste år, hvor hun gjorde comeback efter at have siddet ude i 435 på grund af et ødelagt korsbånd.

Briterne "gik modvilligt" med til at løse midtbanespilleren fra sin kontrakt, fortæller administrerende direktør Alan McTavish.

- Uanset hvad Nicoline Sørensen vælger som sine næste skridt, vil jeg på vegne af alle i Everton ønske hende alt det bedste i fremtiden, siger han til klubbens hjemmeside.

DR Sporten forsøger at få en kommentar fra Nicoline Sørensen.