Landstræner efter nederlag: Det går fremad

Kvindelandsholdet i fodbold tabte for anden gang til Holland.

Kvindelandsholdet tabte til Holland. Dette er et arkivbillede. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det danske kvindelandshold i fodbold tabte mandag sin anden kamp ved holdets træningslejr i Tyrkiet. Igen var det Holland, der slog Danmark, som tabte med 2-1.

Hollænderne scorede sejrsmålet i overtiden, og det ærgrer landstræner Nils Nielsen.

- Vi starter tøvende ud, og det er fortjent, at de er foran ved pausen. Så får vi skubbet holdet længere frem i anden halvleg og får lagt et større tryk på dem og får udlignet. Vi jagter scoringen til 2-1, men så sker der det samme som i første kamp, vi glemmer, at en kamp varer længere end de 90 minutter, og så scorer de dybt inde i overtiden på en tilfældighed, siger Nils Nielsen til DR.

Det danske mål blev scoret af Sanne Troelsgaard i anden halvleg af kampen, der også gav debut til målmand Line G. Johansen.

Bedre sammenhæng

På trods af de to nederlag – i den første kamp tabte Danmark med 2-0 til Holland – ser Nils Nielsen fremskridt i forhold til EM-kvalifikationskampene, hvor den første bliver spillet i april mod Polen.

- Vi har fået bedre sammenhæng i forhold til vores defensive arbejde, og vi har også fået fint styr på vores opbyggende spil. Vi mangler lige at være skarpere i modstandernes felt, det må vi arbejde videre med. I forhold til, hvordan polakkerne spiller, var det fint at møde Holland, og dér er jeg fortrøstningsfuld, for vi har vi fået gode aftaler på plads, siger Nielsen og fortsætter:

- Vi er blevet klogere på, hvor vi skal lægge hårdt pres på bolden; altså når man skal vinde bolden, og hvad man skal gøre med den bagefter. Der er bestemte situationer, hvor det kan betale sig at presse ekstra på, og det er især på de offensive omstillinger, vi kan hente meget, siger han.

- Vi skal arbejde mere med timingen, for vi kommer frem til de muligheder, vi skal have i form af indlæg og indspilninger. Men vi er lidt uskarpe i forhold til at få pasninger og løb til at stemme, og i forhold til afslutningerne er vi i ubalance, siger Nils Nielsen.

Det danske kvindelandshold drager i marts til Algarve i Portugal, hvor de skal spille en trænings-turnering, inden den første EM-kvalifikationskamp mod Polen 7. april

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve