Landstræner om Harder-nominering: Set over en hel sæson fortjener hun at vinde

Nils Nielsen tror på, at Pernille Harder løber med kåringen som Europas bedste kvindelige fodboldspiller.

Pernille Harder har gode muligheder for at blive kåret til Europas bedste fodboldspiller, mener landstræner Nils Nielsen. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

På klub- og landsholdsplan har Pernille Harder haft kæmpe succes det sidste års tid, hvor det er blevet til tysk mesterskab og pokaltitel med Wolfsburg, samt en sølvmedalje for det danske landshold til EM i Holland.

Og ikke nok med al succesen på klub- og landshold har Harder også fine muligheder for at opnå en af de største personlige hædre. For i går stod det klart, at den danske landsholdsanfører er blandt de sidste tre i kampen om at blive kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller, Uefa Women's Player of the Year.

Harder er i kapløb med den tyske landsholdsanfører Dzsenifer Marozsan og hollandske Lieke Martens, der blev kåret til EM's bedste spiller. Og selvom Martens' præstation under EM var i særklasse, mener den danske landstræner, Nils Nielsen, at Harder vil være en fortjent vinder.

- Hvis det kun var i forhold til EM, så ville det nok blive Lieke Martens, der ville løbe med den. Men hvis man ser på, hvordan Pernilles klubsæson har været, så kan det jo dårligt gøres bedre. Så jeg tror, hun har en rigtig god chance for at vinde.

- Og så mener jeg også, at hvis man ser på, hvem der har den største betydning for sit klubhold og landshold, så er det Pernille, der skal vinde. Hun har en kæmpe betydning for vores landshold og har spillet på et meget højt niveau. Og på et konstant højt niveau. Både på landshold og klubhold. Så derfor vil det efter min mening være fortjent, hvis hun vinder, siger Nils Nielsen til DR Sporten.

Elegant og hårdtarbejdende

Den 24. august bliver det afgjort, om det bliver Harder, Martens eller Marozsan, der kan kalde sig for Europas bedste kvindelige fodboldspiller.

Inden da skal en jury bestående af de 16 landstrænere fra EM i Holland, trænerne for holdene, der nåede kvartfinalerne i Champions League samt tyve journalister med speciale i kvindefodbold til stemmeboksen. Her er det umuligt at vide, hvad de stemmeberettigede vægter højest i deres vurdering.

Nils Nielsen er til gengæld ikke i tvivl om, hvad han vurderer højest.

- Hvis man ser på de ting, hun er god til, altså at glide af på modstanderen, score mål og assistere, så er hun måske den bedste i verden. Hun er meget elegant. Det der med at glide af på modstanderen. Det ser så nemt ud, men det har krævet mange års træning.

- Hun er både et naturtalent, men hun har dæleme også arbejdet for det. Hun er den første, der står på træningsbanen, og hun er den sidste, der går ind. Og hver gang der er et eller andet, der ikke er gået som det skal, så stopper hun ikke før, hun kan få det til at virke. Og det er derfor, hun er så god. Og hun er nok den, der har gjort den største forskel på de hold, hun har spillet for, mener Nils Nielsen.

Skal blive i Wolfsburg

I den hjemlige liga vandt Pernille Harder og Wolfsburg alt, der kunne vindes i sidste sæson. I Champions League måtte det tyske mandskab dog se sig besejret i kvartfinalen af Lyon, der senere vandt turneringen.

Wolfsburg vandt den prestigefyldte turnering både i 2013 og 2014, men klubben har senere måtte se sig overhalet af netop Lyon som de bedste i Europa.

Nils Nielsen tror dog på, at Wolfsburg med Harder på holdet kan tage tronen tilbage, og han ser ingen grund til, at Harder skal søge mod enten Frankrig eller storsatsende England i bestræbelserne på en Champions League-triumf.

- Jeg mener, at Pernille og Wolfsburg er et rigtig godt match. Så kan det godt være, at der er en anden klub, som har lyst til at hente Pernille, men i min verden er Wolfsburg det øverste niveau.

- Wolfsburg er en af de klubber, der kan vinde Champions League. Jeg ved godt, at de franske hold så stærke ud i sidste sæson, men jeg tror på, at når Pernille bliver spillet endnu bedre ind på Wolfsburg-holdet, at de bliver endnu farligere. For mig er de en af favoritterne i næste sæson.

Nils Nielsen tror dog på, at især England, der for alvor er begyndt at satse økonomisk på kvindefodbold, på sigt kan blive aktuelt for Pernille Harder. Lige nu er det dog ikke aktuelt.

- Det kan godt ske, at hun kan rykke til England, men der skal de engelske klubber være højere på ranglisten og tættere på den absolutte top.

- Som tingene er lige nu, skal hun ikke skifte til England. Der skal gå noget længere tid, og de engelske klubber skal finde deres koncept, før Pernille kan synes, at det er attraktivt. I Tyskland har niveauet været højt i lang tid, så det passer bedre til Pernille, slutter han.

Kåringen af Uefa Women's Player of the Year finder sted ved en stor galla i fyrstedømmet Monaco den 24. august.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve