Landstræner om slutrunde-bud: Det ville være en drøm

En kvindeslutrunde i Danmark vil give et boost til dansk kvindefodbold, mener landstræner Nils Nielsen

Et VM eller EM til Danmark vil være en positiv ting, mener Nils Nielsen.

Sidste gang Danmark lagde græs til en stor slutrunde for kvinder var i 1991, hvor EM blev spillet på de danske stadioner, og hvor det danske hold vandt bronze.

Nu har DBU meldt ud, at man vil gå efter endnu en slutrunde for kvindefodbold uden at være konkret på, hvilken en slutrunde man går efter.

Det er en udmelding, der glæder den danske landstræner Nils Nielsen, der forudser, at det vil give et boost til kvindefodbolden, hvis slutrunden i Danmark skulle blive en realitet.

- Det vil da være helt fantastisk. Det ville betyde, at vi kunne få vist sporten frem på den helt store platform. Det ville betyde enormt meget, siger Nils Nielsen til DR.

- Nu er der jo altid langt fra til, at man starter med en ide til, at det bliver virkelighed, for der er mange, der skal synes, at det er en god ide, så jeg vil ikke have armene alt for højt op endnu. Men det ville da være en drøm at spille en slutrunde på hjemmebane, siger Nils Nielsen.

Et andet liv

Landstræneren påpeger, at der i de lande, der har afholdt en slutrunde, er sket en eksponering af kvindefodbolden, hvilket i sidste ende har løftet både kendskabet og niveauet for kvindefodbolden.

- I andre lande har det skabt et enormt fokus, og i årene, der kommer lige efter, har det været et helt andet liv for de spillere, der spiller i det pågældende land. Og det ville også ske i Danmark, det er der ingen tvivl om, siger han og fortsætter:

- Når et hold har kvalificeret sig til en slutrunde, så giver det et ekstra boost til spillerne, der går ekstra meget til den. Og det er stadig sådan, at for de spillere, der spiller i Danmark, er det en amatørsport, og derfor skal der være noget andet, som tænder ilden for dem. Og det kunne være sådan noget som det her, siger han.

DBU har haft værtsskabet for en slutrunde for kvinderne i tankerne i et stykke tid, og Nils Nielsen og staben omkring kvindelandsholdet har været med på råd i forhold til disse tanker.

- Det har været en del af det langsigtede projekt, DBU har kørt omkring kvindefodbolden, men der har jo hele tiden ligget det økonomiske aspekt i det, for det er jo en stor udskrivning at afholde en slutrunde. Så vi har da snakket om det, men det skal også være på det rigtige tidspunkt, og hvis det er dét nu, kan vi alle være glade, siger han.