Landstræneren har truppen klar: 'Vi kommer op mod et topklassehold'

Landstræner Lars Søndergaard har i dag udtaget den trup, der skal spille træningskamp mod VM-værterne fra Frankrig 8. april.

Nadia Nadim (midterst) er med i den trup, der i april skal møde Frankrig i en træningskamp. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

­­­­­Det er med velkendte navne som Pernille Harder, Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard. Der er dog ikke blevet plads til Line Røddik, Cecilie Sandvej og Karen Holmgaard. De har alle døjet med skader siden Algarve Cup.

Mens Line Røddik og Cecilie Sandvej fortsat er skadet, så er Karen Holmgaard gledet ud af truppen, fordi hun har brug for en pause for at blive sin skade helt kvit, selvom hun er tilbage på træningsbanen, fortæller landstræneren.

- Karen har længe gået og døjet med en lårskade, så jeg har sagt til hende, at jeg ser bort fra hende i den her omgang, så hun ikke skal stresse med den skade. Jeg tror, det er bedst for Karen, at hun får en pause og får styr på sine skavanker, siger Lars Søndergaard.

Til gengæld er der blevet plads til Karen Holmgaards tvillingesøster, Sara, der også var med i Algarve. Hun er udset til at skulle dække venstre back, fortæller Lars Søndergaard.

- Hun spiller jo to kampe som venstre back nede i Algarve, og især i den første kamp mod Norge gør hun det rigtig fint. Hun er dygtig med bolden og dygtig i opspillet.

- Det er altid spændende at se unge spillere, der kommer ind på landsholdet første gang. Hun har jo været med på U19-landsholdet og gjorde det rigtig fint der i de senere år. Hun var også med til U19-EM sidste sommer, så hun er selvfølgelig en spiller, vi har kigget på gennem længere tid. Så nu er hun med igen, og det er selvfølgelig, fordi hun har gjort det fint, siger landstræneren.

Testkampen mod Frankrig, som regnes som en af de bedste nationer i verden, skal primært bruges til at arbejde med den defensive side af spillet, fortæller Lars Søndergaard.

- Vi vil gerne kigge lidt på os selv og finpudse nogle ting, som vi gerne vil blive bedre til.

- Vi kommer op mod et topklassehold, som vi kan måle os mod. Det drejer sig om at stå rigtig godt defensivt, og det er et af de områder, hvor jeg synes, vi har et forbedringspotentiale. Det giver mulighed for at prøve nogle ting, uden at det skal blive rent eksperimentarium, siger landstræneren.

Landstræneren fortæller også, at han har valgt at se bort fra de spillere, der kan repræsentere det danske U19-landshold, fordi der i april også er kvalifikation til U19-EM.

- Vi synes, det er vigtigt, at vores U19-hold får den bedste mulighed for at kvalificere sig til EM-slutrunden, der altid giver en uvurderlig ballast i forhold til rutine og erfaring med landsholdsfodbold, siger Lars Søndergaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter