Landstræneren opfordrer Nadim til at undgå for meget ’hurlumhej’

Nadia Nadim vil væk fra den engelske storklub Manchester City, hvor hun ikke har fundet sig til rette.

Nadia Nadim vil væk fra Manchester City. (Foto: Steven Paston © EMPICS Sport)

Med lidt over en måned til landsholdets næste VM-kvalifikationskamp kommer Nadia Nadims udmelding om, at hun vil væk fra den engelske storklub Manchester City ubelejligt for landstræner Lars Søndergaard.

Han vurderer, at det ikke vil gavne landsholdet, hvis Nadia Nadim skal til at bruge tid på at flytte til en ny klub og siden falde til med alt, hvad det involverer.

- Det bedste for landsholdet er, at hun spiller i en god klub, der har internationale kampe. Og for min skyld må det gerne være Manchester City. Så for min skyld behøver der ikke være en masse hurlumhej med et klubskifte nu, for det tager altid tid at integrere sig, siger landstræneren.

Nadia Nadim har blot spillet i Manchester City i et halvt år.

Hun havde dog et svært forår på banen, hvor hun efter en god start gled over i en rolle som indskifter. Og tilsyneladende har det heller ikke været let for Nadim at falde til i byen Manchester, for i går afleverede hun en såkaldt ’transfer request’ – altså en anmodning om at forlade klubben – fordi hun ikke har fundet sig til rette i den engelske storby.

- Det er en fantastisk klub på mange måder, men det er det ikke for mig.

- Jeg har aldrig følt mig hjemme i Manchester eller i Manchester City, og jeg har gjort det klart for ledelsen, at jeg vil væk. Det er en følelse, jeg har haft længe, siger Nadia Nadim til BBC.

Kommer som en overraskelse

Nadims ønske om at forlade storklubben kommer samtidig bag på landstræner Lars Søndergaard, der havde en forventning om, at hun efter sin svære start i klubben nu var ved at få momentum.

- Det forår, hun havde, hvor hun ikke spillede ret meget og kun kom ind fra bænken, det var ikke tilfredsstillende. Men jeg havde fået fornemmelsen af, at hun skulle til at spille mere her i efteråret. Jeg havde hørt, at de ville satse på Nadia, så det kommer som en overraskelse, at hun vil væk.

I tilfælde af, at Manchester City ikke vil imødekomme Nadims ønske om at forlade klubben, tror Lars Søndergaard dog på, at klubben vil begynde at benytte Nadim mere på banen, end klubben har gjort hidtil.

- Jeg tror, hun kommer til at spille fast, hvis de ikke vil opfylde hendes ønske om lade hende smutte.

- Men hvis hun skifter, kommer hun til at skifte til en god klub. Det vigtigste er, at hun får spilletid inden de kampe, vi har i august og september.

Landsholdet møder Kroatien i VM-kvalifikationen den 30. august, og fire dage senere tager landsholdet imod Sverige. Begge kampe spilles i Viborg og kan ses på DR1.

Facebook
Twitter