Lars Søndergaard: Det har været en fantastisk start

På trods af nederlag til USA og uafgjort mod Island er Lars Søndergaard tilfreds med sin første tid som landstræner.

Det var Lars Søndergaards anden kamp i spidsen for kvindelandsholdet, da holdet indledte træningsturneringen i portugisiske Algarve i aftes mod Island.

På trods af overvægt i spil og chancer lykkedes det ikke for danskerne at score, og det endte 0-0 i en kamp, hvor Søndergaard fik afprøvet en ny formation og ikke mindst en ny spiller, Karen Holmgaard, på midtbanen.

- Vi fik prøvet en lidt anderledes formation, end spillerne har været vant til, i form af en 3-4-3. Jeg synes, det fungerede godt langt hen ad vejen. Vi var ikke så skarpe på den sidste tredjedel, hvilket måske er atypisk for dette hold, sagde Søndergaard efter kampen til DR.

- Normalt plejer vi at have meget skarpe spillere oppe foran, men vi manglede den sidste skarphed. Ellers synes jeg, vi gjorde det godt. Vi tillader ikke islændingene mange chancer, og det er os, der styrer spillet totalt i anden halvleg, så langt hen ad vejen er jeg tilfreds.

En fantastisk tid

Nu har Lars Søndergaard været landstræner i to kampe, og han har stadig til gode at vinde med holdet. I januar tabte holdet til USA 1-5, og det lykkedes altså heller ikke mod Island onsdag aften.

Men de første måneder er også gået med at lære spillerne at kende, fortæller den tidligere Sønderjyske- og AaB-træner.

- Min første tid har været fantastisk. Nu har jeg været med holdet i USA, hvor vi skulle lære hinanden at kende, siger Lars Søndergaard og fortsætter:

- Og siden har jeg fulgt dem tæt i deres egne klubber og her i Algarve, og jeg synes, vi har fået en god start, og jeg glæder mig også til fremtiden med dem, siger landstræneren, der har taget fem nye spillere med i truppen til Algarve i forhold til kampen mod USA.

Pressede inden Holland

Måske den første sejr kan komme på fredag mod Holland i Algarve. I hvert fald er der dømt revanche for EM-finalen sidste sommer, hvor Danmark tabte til de hollandske kvinder.

- Det lader til, at Holland med en sejr over Japan på 6-2 her i Algarve er i god form, men omvendt har vi en god mulighed, siger Lars Søndergaard:

- Det bliver en helt anden kamp end mod Island, der var farlige på standardsituationer og spillede omstillinger. Mod Holland skal vi mestre andre ting, vi skal være kompakte i vores defensiv, men vi skal også turde spille med de hollændere.

- Og med ét point mod Island er vi lidt pressede. Hvis vi skal vinde puljen, så vi skal nok vinde over hollænderne, siger Lars Søndergaard, hvis hold løber på banen mod Holland fredag kl. 19.30.

FacebookTwitter