Lettelse i DBU: Vi lever i bedste velgående

DBU’s elitechef glæder sig over den forholdsvis milde dom til kvindelandsholdet, efter det blev væk fra VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

Elitechef i Dansk Boldspil-Union Kim Hallberg (Foto: Per Kjærbye © Scanpix)

Der gik et lettelsen suk gennem gangene hos DBU, efter det europæiske fodboldforbund Uefa i dag besluttede blot at udskrive en bøde på 150.000 kroner og taberdømme Danmark 0-3 for at blive væk fra VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

- Selvfølgelig er jeg lettet, og det er vi rigtig mange her i huset der er. Jeg har brugt rigtig meget tid på at spekulere på, hvilke konsekvenser det kunne have, hvordan ville udfaldet blive og hvilken betydning ville det få for kvinderne. Så det er en lettelse, siger Elitechef i DBU, Kim Hallberg.

Han indrømmer, at man gik efter at slippe helt for straf men i betragtning af, hvilke sanktioner der ellers kunne have ramt Danmark, var dagens dom ikke så skidt igen.

- Vi havde jo helst set, at vi var blevet helt frifundet, vi mener jo, at vi gjorde det rigtige i situationen. Vi havde ikke andre valg. Men hvis alternativet var, at vi slet ikke skulle spille kvalifikationsfodbold de næste to eller fire år, så er vi sluppet billigt, siger Hallberg, som nu vil bruge de næste dage på at nærstudere dommen.

- Nu vil vi bede UEFA om at få en uddybende dom, så vi kan se, hvad der ligger til grund for de enkelte elementer i kendelsen, og når vi har fået det, vil vi kigge på, om der er vi skal gøre der fra.

Nu skal svenskerne bare slås stort

På den sportslige side er det dog helt klart, hvad der skal gøres i den resterende del af kvalifikationen.

For kun gruppevinderen går til VM i Frankrig i 2019, mens de fire bedste toere mødes i en miniturnering, hvor kun vinderen kommer med til slutrunden.

- Vi lever i bedste velgående og vi skal bare slå de svenskere og vinde de andre kampe. Vi skal gøre rent bord nu, hvis svenskerne fortsætter med ikke at sætte point til, og det betyder nok også, at vi skal slå svenskerne med 4 mål, når vi møder dem i Viborg. Men den opgave er vi klar på, siger Kim Hallberg.

Danmark møder Sverige i den sidste kamp i VM-kvalifikationen den 4. september 2018.

Facebook
Twitter