Line Røddik er færdig i Barcelona: 'Det har været pisse hårdt'

Line Røddik kom til FC Barcelona i 2016, men det seneste halve år har hun ikke spillet for klubben grundet skader.

Line Røddik (højre) er færdig i Barcelona, og nu har hun fokus på at blive fit, så hun kan finde en ny klub. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

To år blev det til i storklubben FC Barcelona for den danske fodboldspiller Line Røddik.

Lørdag meldte den 30-årige dansker ud på Instagram, at hendes tid i Spanien er forbi, og at hun nu rejser videre på nye fodbold-eventyr.

Hovedpersonen selv fortæller, at det er et stykke tid siden, at parterne blev enige om, at kontrakten ikke skulle fornyes, og hun peger på et længere forløb med skader som årsagen.

- Det stod rimelig klart, at jeg var færdig dernede. Det har været et hårdt år, hvor jeg har kæmpet med en del skadesproblemer, og det gør jeg faktisk stadigvæk. Jeg har ikke spillet en kamp i et halvt år, så lige nu handler det for mig om, at jeg skal komme mig over de her problemer og komme tilbage til fodboldbanen. Det er mit hovedmål, siger Line Røddik.

Skadesproblemerne begyndte allerede inden Røddik sammen med landsholdet tog EM-sølv i Holland sidste sommer, og den danske triumf har også været med til at forværre situationen, vurderer hun.

- Jeg fik nogle problemer med achillessenen og baglåret inden EM. Det er jo prisen for at have været længe i fodboldverdenen, og så endte det jo med at blive en lang sommer.

Siden har danskeren ikke været på 100 procent, og det er hun stadig ikke.

- Det har været et år, hvor jeg har døjet halvdelen af sæsonen med de skader, og lige nu er det achillessenen, der volder mig de største problemer. Og så er det faktisk bare blevet værre og værre, hvor jeg har været inde og ude af træning, mens det aldrig er blevet helt godt, siger danskeren.

'Det skal være mit valg'

Situationen har ikke kun været hårdt fysisk for forsvarsspilleren, der også kæmper med det mentale.

- Det har været hårdt. Det har været pisse hårdt. For jeg vil jo spille fodbold, og når man konstant har smerter, så er det svært at være den fodboldspiller man var, og det tager også mentalt på en. Jeg kan ikke løbe uden smerter, og det er jo altså en del af fodboldspillet at kunne løbe.

Dåbsattesten siger 30 år, og det lægger yderligere pres på, men selvom Line Røddik fint kunne trække stikket og se tilbage på en flot karriere, der blandt andet har bragt hende til klubber i Frankrig, Sverige og Spanien, så nægter hun at gøre det.

- Jeg vil gerne, at det skal være mit valg, hvornår jeg ikke skal spille fodbold længere. Det skal ikke være min krop, der bestemmer, hvornår jeg ikke skal spille længere, siger hun.

- Det er også derfor, at jeg giver det et skud nu og håber, at jeg stadig har nogle gode år i mig endnu som fodboldspiller. Det håber jeg, men jeg ved det ikke.

Hendes agent er i kontakt med flere udenlandske klubber, men hun afviser ikke, at hun også kunne ende i Danmark.

- Det er i udlandet, som det ser ud nu. Men man skal aldrig sige aldrig. Jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu, men de klubber jeg er i kontakt med nu, det er udenlandske klubber.

Line Røddik har blandt andre spillet for Brøndby, FC Rosengård og Olympique Lyon. I 2010 blev hun kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark, og i 2014 var hun med til at tabe Champions League-finalen til Wolfsburg med svenske Tyresö.