Liniger om aflysning af EM-revanche: Selvmål af en anden verden

DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger kalder aflysningen af landskampen mod Holland for 'dramatisk og voldsom'.

De danske fodboldkvinder får ingen EM-revanche mod Holland, da DBU har valgt at aflyse fredagens kamp som følge af konflikten med spillerne. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddelte tirsdag, at kvindelandsholdets kamp mod Holland på fredag er aflyst som følge konflikten mellem forbundet og spillerne.

Dermed bliver knap 10.000 tilskuere og hundredetusinder af tv-seere snydt for EM-revanchen mellem de to finaledeltagere ved sommerens slutrunde i netop Holland.

- Det er et meget dramatisk skridt i den her konflikt. Det er en aflysning, der virkelig kommer til at give genlyd. Man har et fyldt stadion, en direkte tv-transmission og meget attraktiv modstander. Det er derfor meget voldsomt, at DBU har valgt at aflyse den her kamp, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger.

Historisk afstand mellem parterne

DBU meddeler, at når spillerne ikke stiller op til træning, så kan man ikke forsvare at gennemføre kampen. Hvad siger du til den forklaring?

- Man skal passe på med forklaringer fra de to parter i den her sag. Man prøver selvfølgelig hele tiden at lægge ansvaret over på modparten. DBU’s beslutning kan selvfølgelig begrundes med, at holdet ikke kan nå at forberede sig optimalt til fredagens kamp, men jeg tror, at det har vægtet ligeså højt i forbundets beslutning, at man frygtede, at hollænderne skulle rejse herop og så ende med ikke at skulle spille.

- Aflysningen er et udtryk for, at forholdet mellem DBU og Spillerforeningen er på et historisk nulpunkt. Og det siger altså ikke så lidt, forbi det har været dårligt i lang tid. At man overhovedet ikke har kunne mødes hinandens krav i den her sag det viser, at de to parter aldrig har været længere fra hinanden, og det er selvfølgelig rigtig, rigtig skidt.

- Nu bliver det interessant at se, hvad der sker blandt spillerne. Den her beslutning fra DBU lægger maksimalt pres på spillerne, der går glip af en kæmpe fodboldoplevelse. Så deres solidaritet bliver også sat på en prøve – foreløbig virker det dog som om, at sammenholdet i spillertruppen er intakt, fortsætter Henrik Liniger.

Gigantisk selvmål med konsekvenser

- Set ud fra et dansk fodboldpublikums synsvinkel, så er det her et selvmål af en anden verden fra begge parters side. Opgøret mod Holland var den største venskabskamp i dansk kvindefodbolds historie – et fyldt stadion og en kæmpemæssig fodboldfest, og den fest er nu smidt på gulvet.

- Kampen på fredag var kun en testkamp, men på tirsdag venter den første kvalifikationskamp vil VM-slutrunden i 2019, når Danmark møder Ungarn på udebane.

Henrik Liniger har kommenteret de danske fodboldkvinders kampe de sidste to år. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Hvad kan konsekvensen af denne optrapning af konflikten blive?

- Det kan ende med, at Danmark kommer til at stille med en form b-, c- eller d-hold mod Ungarn. Så kan et forventet dansk nederlag på tirsdag i yderste konsekvenser betyde, at dansk landsholdsfodbold kommer til at ligge brak i de næste to år, hvis det ikke lykkes at løse konflikten, så vi kan stille med det stærkeste hold.

Tror du, at kampen på tirsdag bliver gennemført?

- Jeg tror, at kampen mod Ungarn bliver spillet. Jeg tror ikke, at DBU får held med at få flyttet kampen på det her grundlag. Hvilket hold Danmark så kommer til at stille med, det er et helt åbent spørgsmål.

- Det er trist for dansk fodbold og det er ærgerligt for de mange danske fans og for kvindelandsholdet. Jeg kan ikke komme på en tilsvarende situation, slutter Henrik Liniger.

Danmark skal møde Ungarn i VM-kvalifikationen - med eller uden de bedste spillere - på tirsdag kl. 18.00 i Györ.

Facebook
Twitter