LO blander sig i konflikt: Uforståelige udmeldinger

LO's formand Lizette Risgaard mener, at DBU, Team Danmark og DIF tager fejl i konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU.

Kvindelandsholdet er i konflikt med DBU. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nu blander LO sig i konflikten mellem det danske kvindelandshold i fodbold og Dansk Boldspil-Union (DBU).

LO’s formand, Lizette Risgaard, inviterer DIF og Team Danmark til et møde om de ansættelsesmæssige forhold for landsholdsspillerne.

En af knasterne i overenskomstforhandlingerne mellem DBU og de danske spillere, repræsenteret ved Spillerforeningen, er, om der er et arbejdsgiver/arbejdstager-forhold mellem DBU og spillerne.

DBU afviser, at man er arbejdsgiver, unionen mener, at det er klubberne, der har dén status, mens Spillerforeningen modsat mener, at DBU har status som arbejdsgiver, når landsholdsspillerne er samlet.

Team Danmark og DIF har støttet DBU i dette spørgsmål, men nu vil LO, som Spillerforeningen hører under, invitere de to organisationer til et møde, hvor man vil drøfte spørgsmålet.

Uforståelige meldinger

LO oplyser, at man ikke er i tvivl om, at der findes et lønmodtager/arbejdsgiverforhold mellem landsholdsspillere og DBU, og at landsholdsspillerne derfor har de samme rettigheder i forhold til løn- og arbejdsforhold i forbindelse med landskampene, som når det gælder klubkampe.

- Det er nogle uforståelige meldinger, som DIF og Team Danmark er kommet med i forhold til spørgsmålet om arbejdsgiver- og lønmodtagerforholdet i vores professionelle sportsverden, siger Lizette Risgaard på LO’s hjemmeside.

– Der har i de sidste mange år været arbejdsgiver/lønmodtagerforhold ved samlinger og på landshold i mange af forbundene. Så det er ikke noget nyt, siger hun og fortsætter:

- Selvfølgelig er der også sportsgrene, der ikke er reguleret på samme måde, men det er jo åbenlyst ikke tilfældet med landsholdene i bl.a. fodbold, badminton, håndbold og ishockey.

– Derfor er det også vigtigt for mig at få drøftet og vendt disse udmeldinger med formand for DIF, Niels Nygaard og formand for Team Danmark, Frank Jensen, så vi kan få opklaret de misforståelser, der måtte være, siger Lizette Risgaard.

De hidtidige overenskomster for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløb den 5. september. En uafklaret situation kan få konsekvenser for kvindelandsholdets to forestående landskampe, testkampen mod Holland næste fredag og VM-kvalifikationskampen mod Ungarn fire dage efter.