Med løftet om en folkevogn og flyttebil skifter dansk landsholdsprofil til tysk mesterhold

Sofie Svava skifter ved årsskiftet fra Malmø-klubben FC Rosengård til tyske Wolfsburg.

Sofie Svava har spillet 14 landskampe for Danmark. I de seneste fem landskampe er hun begyndt på banen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det danske stortalent Sofie Svava fortsætter med at flytte sig hurtigt. Ikke bare med et snedigt ryk udenom modstanderen fra hendes position på backen, men også uden for plænen.

Efter halvandet år i den svenske klub FC Rosengård kunne den tyske storklub VfL Wolfsburg onsdag annoncere, at de havde skrevet en kontrakt med den 20-årige Svava, der efterhånden har etableret sig som den foretrukne venstre back på Lars Søndergaards landshold.

Den tyske mesterklub har kigget på Svavas kvaliteter i mange år, fortæller hun selv.

Derfor var det let valg, da de bød sig til med en kontrakt på tre et halvt år, løftet om en folkevogn og en flyttebil, der kunne transportere hendes inventar 600 kilometer sydpå fra Malmø til Niedersachsen.

- Det er sindssygt fedt, at der er styr på det hele. Men det skal der selvfølgelig også være, når der er tale om en af de største klubber i verden. Allerede nu er der også mange, som har sendt søde beskeder, hvor de skriver 'velkommen'. Derfor føler jeg mig taget godt imod, selvom jeg ikke er flyttet endnu, siger hun og slår samtidig fast, at hun er klar til at tage det næste skridt i karrieren.

- Jeg glæder mig til at spille med nogen af de allerbedste, prøve noget nyt og selvfølgelig komme ned og vinde guldmedaljer i en ny liga. Samtidig drømmer jeg også gerne komme langt i Champions League.

- Det er et drømmeskifte for mig.

Harder gav råd

Også i Wolfsburg er de mere end begejstrede for deres nyindkøb, der efter planen træder ud på den midttyske træningsbane for første gang, når kalenderen er bladret om på den 7. januar.

Det fortæller klubbens sportsdirektør, Ralf Kellermann, i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for, at vi har skrevet en lang kontrakt med et af de største talenter i europæisk kvindefodbold. Vi kommer til at tage os godt af Sofie i Wolfsburg, så hun kan udvikle sig både fodboldmæssigt og menneskeligt. Hun har allerede massevis af international erfaring taget i betragtning af hendes alder, og hun har spillet mange kampe på landsholdet og i Champions League. Når vi kombinerer det med hendes selvtillid, er vi sikre på, at hun bliver en stor gevinst for klubben, siger han.

Pernille Harder nåede at spille to Champions League-finaler med VfL Wolfsburg. Begge finaler endte klubben med at tabe. Denne sommer skiftede hun til Chelsea i England. (Foto: POOL New © Scanpix)

VfL Wolfsburg har tidligere haft stor succes med at hente en anden dansker i svensk fodbold.

1. januar 2017 rejste Pernille Harder nemlig også fra svensk fodbold til Wolfsburg. Noget, der endte som et lykkeligt eventyr, da danskeren sidste sommer blev solgt videre til Chelsea som den dyreste kvindelige fodboldspiller i historien.

Derfor har Sofie Svava naturligvis også forhørt sig hos landsholdskollegaen, inden hun førte kuglepennen over kontrakten.

- Ved den seneste landsholdssamling snakkede jeg med Pernille Harder om mit skifte, og hun synes, at det lød som et meget fornuftigt skridt. Hun havde kun positive ting at sige om klubben. Det var jeg naturligvis meget glad for at høre, siger hun.

Facebook
Twitter