Der er ny chef i butikken, og nu bliver der blæst til angreb

Fredag aften skal det danske landshold stå ansigt til ansigt med Tyskland. Kampen kan følges på DR1, DRTV og Liga på P4.

Amalie Vangsgaard regner med, at landsholdet kommer til at spille mere offensiv fodbold under den nye træner Andrée Jeglertz. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

Der er kommet andre boller på suppen hos det danske fodboldlandshold.

Pernille Harder og kompagni har siden VM i sommer fået ny chef, og han praktiserer en anderledes spillestil end sin forgænger, Lars Søndergaard, der gjorde en dyd ud af at få skabt en stærk, solid defensiv.

Den nye træner, svenske Andrée Jeglertz, vil nemlig frem over stepperne, og det skulle gerne komme til udtryk allerede fredag aften, når svenskeren for første gang skal dirigere de danske spillere fra sidelinjen.

Op til Nations League-opgøret mod Tyskland har det danske landshold nemlig haft stort fokus på at blive bedre til "at dominere kampene", fortæller angriberen Sofie Bredgaard.

- Vi har jo været et landshold, der har været gode til at forsvare, og det så man også under VM, hvor godt de forsvarede. Det, han først og fremmest gerne vil have, er, at folk også bliver opmærksomme på, at vi har mange gode fodboldspillere. Så der tror jeg, man kommer til at se den største forskel, siger Sofie Bredgaard.

Du kan se et udklip af interviewet med den danske landsholdsspiller i videoen herunder:

Samme spillestil som succesfuldt svensk hold

Den 21-årige angriber har tidligere haft Andrée Jeglertz som træner i svenske Linköping, hvor samme offensive spillestil blev praktiseret.

Og selvom "alting tager sin tid", som hun siger, bør den spillestil være overførbar til det danske landshold.

- Spillestilen, som han dyrkede i Linköping, passer sindssygt godt til landsholdet.

- Det er nok ikke fra første kamp, at alt sidder i skabet, men med tiden skal det nok blive rigtig godt, siger Sofie Bredgaard.

Landsholdskollegaen Amalie Vangsgaard erklærer sig enig.

Ligesom Sofie Bredgaard har hun også haft den 51-årige svensker ved roret i Linköping, og også hun regner med, at principperne om at "skabe chancer og være aggresive" kan overføres til landsholdet.

- Jeg ved jo godt, hvad han gerne vil. I Sverige var vi det hold, der skabte flest chancer, så jeg håber, vi kan tage lidt af det med, siger Amalie Vangsgaard.

Du kan se et udklip af interviewet med Amalie Vangsgaard i videoen herunder:

Hård modstand fra start

Rom blev dog ikke bygget på en dag, og fredagens tyske modstander giver næppe plads til, at danskerne kan være i boldbesiddelse så meget, som Andrée Jeglertz måske ønsker.

Trods en skuffende VM-slutrunde, hvor holdet røg ud efter gruppespillet, er Tyskland stadig "et godt hold", der da også ligger nummer seks på verdensranglisten.

Alligevel tror Sofie Bredgaard, at det danske landshold i fredagens opgør kommer til at vise sig fra en ny, mere offensiv side.

- Det kan godt være, vi ikke kommer til at dominere kampen lige fra starten, men jeg tror, man kommer til at se det i større dele af kampen, end man har set før. Det er en svær modstander, men jeg føler allerede, at vi har rykket os en del på de få træninger, vi har haft, siger Sofie Bredgaard.

Danmarks kamp mod Tyskland fløjtes i gang klokken 18, og du kan følge med på DR1, DRTV, i Liga på P4 og app'en DR Nyheder.